AKP'li Eski Vekilden  AKP'ye Protesto

AKP'li Eski Vekilden AKP'ye Protesto

.

Adaylığı İptal Edilen Adaydan AK Parti'ye Tepki

AK Parti'den Belediye Başkan adayı olarak belirlenen ancak 2 saat sonra adaylığı iptal edilen AK Parti eski Hatay Milletvekili Soydan, eylem yaptı.


ARAÇ KONVOYU İLE AK PARTİ BİNASI ÖNÜNE GELDİ


Dün gece AK Parti Seçim Kurulu tarafından açıklanan belediye başkan adayları arasında yer alan Iskenderun Ak Parti Belediye başkan adayı Mehmet Soydan, kararın üzerinden yaklaşık 2 saat geçtikten sonra adaylığının geri alınıp başka bir isimin aday gösterilmesine tepki gösterdi. AK Parti Hatay İl Binası önüne araç konvoyuyla gelen Soydan ve partililer slogan atarak kararı protesto etti. Bina önünde bir süre Adalet Eski Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin'i bekleyen Soydan ve partililer kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi. Parti binası önünde kendisine destek veren partililere seslenen 22. dönem AK Parti Hatay Milletvekili ve AK Parti Iskenderun Belediye Başkan aday adayı Mehmet Soydan, adaletin yerini bulması için bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.


"KİMSENİN ÖNÜNDE EĞİLMEYE NİYETLİ DEĞİLİZ"


AK Parti Genel Merkezi tarafından alınan karara her zaman saygı gösterdiklerini aktaran Mehmet Soydan, alınan bu karardan vazgeçilerek yeni bir ismin başkan adayı olarak açıklanmasını kabul edemeyeceğini ifade etti. Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Soydan, eski Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin'le görüşmek için parti binası önüne geldiklerini, bu karardan geri dönülmesini talep ettiklerini belirtti. Alınan kararlara saygı duymayı öğrendiklerini ancak asla kimsenin önünde eğilmeye niyetlerinin olmadığını ifade eden Soydan, yetkililerden bu kararı yeniden gözden geçirmelerini istedi.


AÇIKLAMA NASIL DEĞIŞTİ?


AK Parti Seçim Kurulu tarafından dün gece saatlerinde açıklanan ilçe belediye başkan adayları arasında Iskenderun Belediye başkan adayı olarak saat 00.00 sıralarında Mehmet Soydan'ın ismi açıklanmıştı. Soydan taraftarları açıklamanın ardından kutlamalara başlarken, saat 02.00 sıralarında Mehmet Soydan'ın ismi geri çekilerek yerine Seyfi Dingil ismi açıklandı. Bu kararın alınmasında, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve yakınında yer alan partililerin genel merkezi arayarak Mehmet Soydan'ın adaylığı gerçekleşirse partiden istifa edeceklerini belirtmesi olduğu iddia edildi.