AKP'Lİ ESKİ BAKAN VE KAÇAKÇILIK SKANDALI

AKP'Lİ ESKİ BAKAN VE KAÇAKÇILIK SKANDALI

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü operasyon için şok iddia.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ankara Emniyet Müdürlüğü ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı operasyonda el konulan lüks araçlara ilişkin, Bakan Hayati Yazıcı’dan bilgi istedi.

Konuya ilişkin Bakan Yazıcı’nın yazılı cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi veren Tanrıkulu, “14 tarihinde 38 ilde eşzamanlı olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin bir yıllık teknik takip çalışmaları sonucu gerçekleştirilen operasyonlarda el konulan lüks araç sayısı nedir?” diyerek, şu konularda bilgi istedi:
“Araçların toplam piyasa değeri ne kadardır? Operasyonlar sonucu tutuklananların sayısı nedir? Lüks araçlar gümrük kapılarından Türkiye’ye nasıl giriş yapmışlardır? Sıfır araç tescil işlemleri ve yeni kayıtlarının İçişleri Bakanlığı sistem şifreleri ile gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur? İddialar doğru ise, İçişleri Bakanlığındaki söz konusu sistem şifreleri kimler tarafından bilinmekte ve kullanılmaktadır?

ERDOĞAN’IN TALİMATIYLA MI ENGELLENDİ?
Yasadışı yollardan Türkiye’ye lüks araç getiren şebekenin Ankara’daki sorumlusu kimdir? Söz konusu kişinin AKP Hükümetlerinde görev almış eski bir Bakan olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, soruşturmanın AKP’li eski Bakana ulaşmasının Recep Tayyip Erdoğan talimatıyla engellendiği iddiası doğru mudur?”

ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı