AKP'li Çelik: 'Sığırlar ağlamaz'

AKP'li Çelik: 'Sığırlar ağlamaz'

Hüseyin Çelik, Başbakan'ın ağlamasıyla ilgili olarak, "Ağlamak insancadır. Sığırlar ağlamaz ve üzülmezler" dedi.Direnişte ölen gençlere üzülmeyen ağlamayanların nasıl sınıflandırılacağı konusunda ise Çelik'ten bir açıklama gelmedi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın katıldığı bir TV yayınında ağlamasını eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten yanıt geldi. Çelik, ''Ağlamak insancadır ve insana mahsustur. Bugüne kadar sığırların ağladığı görülmemiştir. Sayın Başbakan içine düştüğü bir çaresizlikten dolayı ağlamamıştır'' yorumunda bulundu.

"Eğer insansa böyle bir durum karşısında göz yaşı dökmemesi mümkün değil. Son derece insancadır. Ağlamak insancadır ve insana mahsustur. Bugüne kadar sığırların ağladığı görülmemiştir. Hayvanlar ağlamaz da gülmez de. Sayın Başbakan içine düştüğü bir çaresizlikten dolayı ağlamamıştır. Siz Başbakan'ın kime niçin ağladığını nereden biliyorsunuz. Sayın Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin bu tavrını kalpsizlik, duygusuzluk olarak değerlendiriyorum. Onları ayıplıyorum, kınıyorum. Ağlamayanlar, ağlayamayanlar tarih boyunca insanlığı ağlatmışlardır. Erkekler ağlamaz diyorlar. Erkek kalp sahibiyse, şefkat ve merhamet sahibiyse erkek de yeri gelirse ağlar." 

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Demokratikleşme paketine değinen Çelik, "Sayın Başbakan büyük bir ihtimalle Karadeniz turundan bu akşam dönecek. Ağustos bitmeden böyle bir toplantı yapılır. Veya Eylül ayında yapılır böyle bir toplantı. Başbakan'ın başkanlığında teker teker başlıklar görüşülür. Çözüm sürecine de katkıda bulunacak. Demokratikleşmemiz PKK'nın şunu bunu yapmasına bağlı değil" şeklinde konuştu. 

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Yeni Anayasa çalışmaları hakkında bilgi veren Çelik, Anayasa'nın değiştirilmez, değiştirilemez maddeleri ile ilgili yapılacak değişikliklerin yanlış algılandığını ifade ederek, "Bunlar gökten inmiş ilahi şeyler değil ki. Ben bir Anayasa yapıyorum, beş asır sonra gelenler de bunu değiştiremez. Böyle bir şey olabilir mi? Cumhuriyet'in temel maddeleri ile ilgili bir derdimiz yok. CHP, MHP bir santim oynamıyor. Anayasa değişikliği konusunda arkadaşlarımız samimiyetle çalışıyor. Statükocu zihniyette olan iki parti var maalesef" diye konuştu. Çelik, Ruhban Okulu'nun açılmasına yönelik müzakerelerin de devam ettiğini belirtti.