AKP'Lİ BELEDİYEYE SEÇİM KURULUNDAN VETO

AKP'Lİ BELEDİYEYE SEÇİM KURULUNDAN VETO

MANİSA'nın Turgutlu İlçe Belediyesi tarafından 50 liralık gıda fişi yardımı yapılması İlçe Seçim Kurulu tarafından durduruldu.Turgutlu'da belediyenin...

MANİSA'nın Turgutlu İlçe Belediyesi tarafından 50 liralık gıda fişi yardımı yapılması İlçe Seçim Kurulu tarafından durduruldu.

Turgutlu'da belediyenin ilçedeki 40 marketle anlaşıp, geçen cumartesi günü vatandaşlara 50 liralık gıda yardımı fişi dağıtmaya başlaması izdihama neden olmuştu. Belediyenin zemin katındaki otopark ve 7 Eylül Şehir Stadı önündeki standa yapına gıda yardımı seçim öncesinde MHP ve CHP İlçe Teşkilatı başkanları tarafından etik bulunmamıştı. CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören İle CHP Turgutlu Belediye meclis üyesi adayları Mahir Ek ve Erk Kayabaş, gıda yardımı fişlerinin dağıtımının 2988 sayılı yasaya ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarına aykırı olduğu ve yoksul olan kişiler dışındakilere de dağıtıldığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunup, İlçe Seçim Kurulu'na şikayetçi oldu. Şikayeti değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, gıda yardım fişi dağıtımını bu sabah durdurdu.

CHP Turgutlu İlçe Başkanı Vahit Doğrucu, İlçe Seçim Kurulu'nun bu kararının ardından yaptığı açıklamada, "Üzerinde, Turgutlu Belediyesi'nin mührü bulunan bu fişlere 10 bin müracaat olmuş, 5 bin makbuz dağıtılmıştır. İnsanların onuru hiçe sayılarak stadyum ve belediye binasında halkımız uzun kuyruklar oluşturmuştur. Biz CHP olarak ihtiyaç sahibi insanlara yardım yapılmasına karşı değiliz. Ancak, seçim arefesinde oy avcılığı amacıyla ve zengin fakir ayırmadan böyle bir şey yapılması etik olmadığı gibi hem yanlış hem de suçtur. Umarız ki ilgililer gerekli dersi almıştır" dedi.

Doğrucu, İlçe Seçim Kurulu'nun üç maddelik kararını ise şöyle aktardı: "Seçim takvimi içerisinde olunduğu ve adayların gerek seçimlerin temel hükümlerine ilişkin kanun gerekse Yüksek Seçim Kurulu'nun 2013/554 sayılı kararına aykırılık teşkil ettiği anlaşıldığından belediyenin erzak yardımı yapamayacağına karar verilmiştir. Ayrıca, gıda fişi dağıtımının seçim suçu teşkil etme ihtimali nazara alınarak gereğinin takdir ve ifası için karar ve eklerinin bir suretinin Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine, Cumhuriyet Halk Partisi ve Ak Parti teşkilatına tebliğine de itiraz yolu açık olmak üzere karar verilmiştir."

 

AKP'Lİ BELEDİYEYE SEÇİM KURULUNDAN VETO

AKP'Lİ BELEDİYEYE SEÇİM KURULUNDAN VETO

Kaynak:Haber Kaynağı