AKP'Lİ BELEDİYEDE BAŞKAN VEKİLİ KRİZİ

AKP'Lİ BELEDİYEDE BAŞKAN VEKİLİ KRİZİ

Başkanlık koltuğuna bir günlüğüne oturdu partide kriz yarattı.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde şehir dışına çıkan Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Uysal'ın yerine bir günlüğüne vekaleten bakan meclis üyesi Fevzi Ekşi, AK Parti Milletvekili Ercan Candan'ın eski danışmanı olan Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek'i görevden aldı.

Ereğli'de 30 Mart'ta seçilerek görevi CHP'li Halil Posbıyık'tan devralan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bu sabah Ankara'ya giderken yerine vekil olarak, bir önceki dönemde CHP meclis üyesi olan ve istifa ettikten sonra AK Parti'ye katılan Meclis üyesi Fevzi Ekşi'yi görevlendirdi. Bir günlüğüne başkanlık koltuğuna oturan Ekşi, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın eski danışmanı olan Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek'i görevden aldı.

Başkanvekili Ekşi, Cöbek'i Hal Müdürlüğü'ne, Hal Müdürvekili Tayfun Özcan'ı ise aynı yere şef olarak atadı. Başkanvekili Ekşi'nin atamaları belediyede ve partide krize yol açtı.

Durumu öğrenen Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın Ereğli'ye dönmek üzere Ankara'dan yola çıktığı belirtildi. AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ile Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın da konuyla ilgili Belediye Başkanvekili Ekşi ile görüştüğü öğrenildi.

'VEKİL BÜTÜN YETKİLERE HAİZDİR'

Makamında DHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Başkanvekili Ekşi, "Kamuoyunda konuşulanlar, sıkıntılar hat safhada olduğu için bu şekilde uygun gördük. Bu sıkıntıları ileriki bir tarihte açıklayacağız" dedi.

Görevden alma kararıyla ilgili Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile Milletvekili Ercan Candan'a bilgi verip vermediği sorulan Ekşi, şöyle dedi:

"Ben 40'ıncı maddeye göre belediye başkanının vekiliyim. Vekil, buna göre bütün yetkilere haizdir. Hiçbir şekilde kısıtlanamaz. Kanun açık şekilde belirtmiştir. Belediye başkanı gelir, gerekli düzenlemeyi o da yapabilir. Tekrar alır kendi yerine getirir onu."

Bu sırada odada bulanan AK Parti Meclis üyesi İhsan Yazıcıoğlu ise Ekşi'ye aldığı kararın hatalı ve yanlış olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı