AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANIYDI ORMAN İŞÇİSİ OLDU

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANIYDI ORMAN İŞÇİSİ OLDU

Kurduğu kooperatifte işçileriyle birlikte fidan dikiyor.

Mustafa TURAPOĞLU/TURHAL

TOKAT'ın Turhal ilçesinde nüfusu 2 binin altında olduğu için kapatılan Yenisu beldesi eski başkanı Necati Hakan, kurduğu kooperatifte işçileriyle birlikte fidan dikiyor.

BELEDİYE KALDIRINCA KOPERATİF KURDU

Turhal ilçesine bağlı Yenisu köyünde yaşayan evli ve 2 çocuk babası 42 yaşındaki Necati Hakan, 2004 ve 2009 yıllarında yapılan yerel seçimde AK Parti'den belediye başkanı oldu. 2011 yılında partisinden istifa edip CHP'ye katıldı. 2011 yılında yapılan sayımda belde nüfusu 2 binin altında çıkınca belediye kapatıldı.

BAŞKANLIK DÜŞÜNCE

Başkanlığı düştükten sonra bir süre işsiz kalan Necati Hakan, geçtiğimiz Ağustos ayında Turhal Belediyesi'ne işçi olarak girdi. Ancak burada iki ay çalıştıktan sonra ayrılan Necati Hakan, ardından 2011 yılından itibaren başkanlığını yürüttüğü S.S. Yenisu Kırsal Kalkınma Kooperatifini harekete geçirerek kurumlar tarafından açılan ihalelere katılmaya başladı. Son olarak Tokat Orman İşletme Müdürlüğü tarafından açılan ihaleye giren Necati Hakan, Turhal'a bağlı Arzupınarı köyü içerisinde bulunan boş araziye bin 500 ceviz ağacı dikme işini aldı. Kooperatif işçisi 10 kişi birlikte köye gelen Necati Hakan, burada işçiler ile birlikte fidan dikti.

"GÜNDE 35-40 LİRA KAZANIYORUZ"

10 yıl boyunca belediye başkanlığı yaptığını anlatan Hakan, "Belediye düştüğünden dolayı seçime giremedik, köye dönüştük. Ben de iş için bazı yerlere müracaat ettim, dilekçe yazdım ama 657'ye tabi olmadığımdan dolayı bana iş imkanı olmadı. Ama Turhal Belediye Başkanımız Yılmaz Bekler, Ağustos ayında beni işe aldı. Orada işçi statüsünde çalıştım. Ağaç üretim bölümünde iki ay çalıştıktan sonra işten ayrıldım. Çünkü maaşlarımızın düşeceğini hissettim. Ondan sonra aynı zamanda başkanlığını yürüttüğüm kooperatif ile birlikte Tokat Orman İşletme Müdürlüğü tarafından açılan ihaleye girerek ceviz dikim işçiliğini aldım. Şimdi burada arkadaşlarla birlikte çalışıyorum. Yevmuye usulü günlük 35-40 liraya çalışıyoruz." dedi.

KARIN SAĞ OLDUKÇA BOĞAZ İSTİYOR

10 yıllık belediye başkanlığının ardından şimdi işçi olarak çalışmasını vatandaşların ilginç karşıladığını kaydeden Hakan, "Sana yakışmıyor bu iş, git belediyelerden iş iste' diyenler oluyor. Ama mecburum, bu karın sağ olduğu müddetçe boğaz istiyor, yani çalışmak lazım" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı