AKP'li Belediye Ankara'da içki içenleri dövdürüyor iddiası!

AKP'li Belediye Ankara'da içki içenleri dövdürüyor iddiası!

Ankara Keçiören'de içki içenlere saldıran ve adına "A Takımı" denilen çete yeniden ortaya çıkarak iki kardeşi hastanelik etti. Daha önce MHP'li belediye başkanının kurdurduğu belirtilen grubun bu saldırısında ise AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın korumalarının da yer aldığı ileri sürüldü.

Keçiören'de içki içen iki kardeşe saldıran ve kendilerine "A Takımı" diyen çetenin önce MHP şimdi ise AKP ile ilişkisi olduğu iddia edildi.

Radikal'den Mehmet Bilber'in haberine göre, Keçiören’de daha önce MHP’li belediye başkanı Turgut Altınok döneminde kurulduğu, ilçede içki içenlere baskı uyguladığı öne sürülen ve kendilerine ‘A Takımı’ diyen grubun geri döndüğü öne sürüldü. Servis şoförlüğü yapan Yılmaz Kayoz ve kardeşi Özkan Kayoz 29 Mart Cuma günü saat 22.20 civarında Keçiören 19 Mayıs Mahallesi’ndeki evlerininin önüne çıkarak birer bira aldı. Kendi anlatımlarına göre, daha biralarının ilk yudumunu alırken, siyah takım elbiseli beş kişi gelerek, “Burada bira içemezsiniz, burada oturamazsınız. Biz A Takımı’yız burada içmenize izin vermeyiz” dedi.

Ellerinde silah vardı

Kayoz kardeşler daha ne olduğunu anlamadan kendilerini korumaya çalışırken çevrede bekleyen araçlardan 7 kişi daha fırlayarak iki kardeşi hastanelik etti. Yılmaz Kayoz, şahısların ikisinin elinde silah olduğunu, diğerlerinde ise özel yaptırılmış kılıç benzeri büyük bıçaklar olduğunu söyledi. Saldırının ardından yaralanan kardeşleri olay yerine gelen polis ekipleri ve gürültü üzerine toplanan kalabalık mahalle sakinleri Keçiören Araştırma Hastanesi’ne götürdü.

Hastanede bir kişinin kendisini polis olarak tanıtarak bilgi almak istemesi üzerine şüphelenen Kayoz kardeşler kimlik sorunca ismi Nuh A. olduğu öğrenilen kişi hızla uzaklaşmaya çalıştı. Ancak sedyede yatmakta olan kardeşler bağırarak özel güvenlikler ve polislere kendilerini dövenlerden birinin bu kişi olduğunu söyleyince şüpheli Nuh A. gözaltına alındı. Nuh A.’nın adam yaralama, tehdit ve şantaj gibi suçlardan kaydı olduğu ortaya çıktı.

Belediye: Aslı yok

Kayoz kardeşlerin olayına tanık olan görgü şahitleri, saldırganların belediyenin bazı etkinlikleri ve açılış törenlerinde AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın koruması olarak çevresinde göründüğünü öne sürdü. Belediye yetkilileri ise iddiaları yalanlayarak, hiçbir şekilde A Takımı gibi bir uygulamalarının olmadığını, olayın bir asayiş olayı olduğunu söyledi. Emniyetin konuyla ilgili soruşturmasının devam ettiğini belirten yetkililer, gerçeklerin soruşturmasıyla ortaya çıkacağını belirtti.