AKP'li belediye 25 bin TL'yi yok etti

AKP'li belediye 25 bin TL'yi yok etti

AKP'li Belediye'de şirketlerden toplanan 25 bin TL'lik bağış, belediye hesaplarında görülmüyor.

Malatya’nın Akçadağ İlçesi’nde AKP’li Belediye Başkanı İbrahim Koşar, encümen kararı olmaksızın 2 şirketten toplam 25 bin TL’lik bağış aldı. Ancak bu paranın belediye hesaplarında görülmediği iddia edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, AKP’li belediyede kaybolan 25 bin TL’yi TBMM’ye taşıdı.

Oran, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e yönelttiği 2 soru önergesiyle tutanakları da olan bu ödemenin akıbetini sordu.

Oran’ın Bakanlar’dan cevabını istediği sorular şöyle:

1-Malatya ili Akçadağ ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı İbrahim Koşar hakkında yürütülen herhangi bir soruşturma var mıdır? Soruşturmanın akıbeti nedir, hangi aşamadadır, İbrahim Koşar hakkında açılmış bir dava var mıdır?

2. ALB İnşaat Tarım Hayvancılık Ltd Şti. ve Ak-Süt Tarım Hayvancılık Tic. AŞ. tarafından Akçadağ Hükümet Caddesi ve muhtelif alanlarda yapılan kilit parke taşı ile kaldırım işinin işçilik masrafı olarak belediyeye 31.12.2010 tarihinde 25 bin TL bağış yapıldığı, Belediye Başkanı İbrahim Koşar ile 2 memurun da imzasının bulunduğu bir tutanağın bu amaçla düzenlendiği, ancak belediye hesaplarında 25 bin TL’ye ilişkin bir kaydın bulunmadığı iddiası doğru mudur?

3.Söz konusu 25 bin TL’lik bağışa ilişkin encümen kararının bulunmadığı duyumu doğru mudur?