AKP'Lİ BAŞKANIN KURDUĞU TEZGAHI MHP'Lİ BAŞKAN YAKALADI

AKP'Lİ BAŞKANIN KURDUĞU TEZGAHI MHP'Lİ BAŞKAN YAKALADI

"Toplam 730 gün gibi bir süre verilmiş fakat iş 6 ay gibi bir süre gününden önce bitirilmiş. Geçici kabulü de hemen bir gün sonra yapılmış ve müteahhide bütün paraları verilmiş" dedi.

OSMANİYE'nin Hasanbeyli İlçesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Alparslan Koca, AKP'li eski Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu'nun geçici kabulünü onayladığı kanalizasyon projesinin tamamlanmadan firmaya ödeme yapıldığını öne sürdü.

BORULAR DÖŞENMİŞ GİBİ YAPILMIŞ

Koca, proje bedeli 2.9 milyon TL olan kanalizasyon şebekesini müfettişlerin önünde kepçeyle kazarak kontrol ettiklerinde boruların döşenmediğini tespit ettiklerini belirtirken, kendisinin onaylamadığı kesin kabulü de İller Bankası'nın onayladığını söyledi.

12 MAYIS'TA BAŞLAMIŞ 17 MAYIS'TA BİTMİŞ

Hasanbeyli Belediye Başkanı Alparslan Koca, belgelere göre işe başlama tarihi 12 Mayıs 2011, bitiş tarihi de 17 Mayıs 2013 olan 38 kilometrelik kanalizasyon işinin 6 ay önceden 17 Mayıs 2013'te tamamlandığını belirterek, "Toplam 730 gün gibi bir süre verilmiş fakat iş 6 ay gibi bir süre gününden önce bitirilmiş. Geçici kabulü de hemen bir gün sonra yapılmış ve müteahhide bütün paraları verilmiş" dedi.

'BİR SENEDİR BENİ BEKLEMİŞLER'

Yerel seçimleri kazanarak belediye başkanlığı koltuğuna oturduktan yaklaşık 1,5 ay sonra İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü'nden aranarak projenin kesin kabulü için davet edildiğini belirten Koca, işe yeni başladığı için işlere bakamadığını bu nedenle de kesin kabulü ilerleyen bir zamanda yapma önerisinde bulunduğunu söyledi. Bir ay sonra tekrar arandığını ve arıtma tesisi yapılması için projenin kesin kabulünün yapılması gerektiği söylendiğini kaydeden Koca "Ben de şöyle cevap verdim 'Ben bu işin kabulünü yapmadım ki arıtma tesisini yapayım, çalışır bir sistem değil kabul etmediğim bir sistem' dedim. Madem bu işi yaptıranlar zamanında yaptırmış kesin kabulünü de o zaman yapsalarmış. Bir senedir beni beklemişler" diye konuştu.

'MÜFETTİŞLER 1,5 AY ÇALIŞTIK'

Bu sırada yaptığı araştırmada işi yapan firmaya da paranın tamamının ödendiğini tespit ettiğini belirten Koca, şunları söyledi:

"Müteahhidin bütün paraları ödenmiş. O zaman hesaplattırdığımda yaklaşık 2,9 milyonluk paradan sadece 107 milyar kadar bir teminatı kalmış. Bunlar bu konuda beni fazla sıkıştırınca İller Bankası Bölge Müdürlüğü'nü oyalayarak araziyi gezmeye başladım. O sırada Bölge Müdürlüğü'nde de değişiklik olmuştu, vekaleten bakan Dilek hanım bu konuda beni çok sıkıştırdı. Arazide tespitlerimize başladık. İlk tespitimizde 1600 metrelik hat çıktı ve bu arada bacalar var ama bağlantıların olmadığını belirledik. Adana Bölge Müdürlüğü de bu konuda bizim ciddi olduğumuzu fark etti ve iddialarımızın haksız olmadığını dosya haline getirip Ankara'ya gönderdiler. Bu sırada ben de Ankara'ya gittim geldim. Oradan gelen heyette bu kadar bir ciddi iddianın olamayacağını ufak tefek eksikliklerin olacağını düşündüler. Gelen heyetle hat olmadığını birlikte tespit ettik. Son olarak gelen başmüfettişle 1,5 ay çalıştık ve 1700 tane parsel bacalarının 902 tanesinin Hasanbeyli'ye hiç gelmediğini belirledik. Kendilerinin verdiği rakama göre her bir tanesi bunun da 350 bin lira. Yani malın yarısı yok burada. Onlar da hayretlere düştü."

'SENSİZ DE OLUR'

Yapılan incelemede şebeke ile evler arasına döşenmesi gereken 12,5 kilometrelilik borunun da eksik çıktığını tespit edip rapor tuttuklarını belirten Belediye Başkanı Alparslan Koca şöyle devam etti:

"Şimdi sonuç bekliyoruz. Yani savcılığa suç duyurusunda bulunulup bulunmadığından haberimiz yok. Benden habersiz kesin kabul yapılınca zaten ben bu konuda düğmeye bastım ve savcılığında suç duyurusunda bulunacağımı söylemiştim. Onlar da 'Sen kesin kabulü yapmazsan yapma hiç önemi yok. Sensiz de olur bu iş' dediler. Ben devlet terbiyesi almış biri olarak şimdiye kadar suç duyurusunda bulunmadım çünkü bu konuyla ilgili yargı sürecini başlatması gereken İller Bankası'dır. Eğer onlar yapmazsa Cumhuriyet Savcılığına giderek suç duyurusunda bulunacağım. Ben şu anda mağdurum ve ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, eksik yapılan bir işten dolayı her ay belediyeye gelen paradan kesinti yapılıyor."

 

Kaynak:Haber Kaynağı