AKP'Lİ BAŞKANDAN SKANDAL ATAMA

AKP'Lİ BAŞKANDAN SKANDAL ATAMA

AKP'den başkan seçilen Mustafa Semerci muhalif olarak tanınan eski başkan yardımcısını öyle bir yöntemle kızağa çekti ki tüm ilçe hayretler içerisinde

Zonguldak  Devrek İlçesi'nde Belediye Başkan Yardımcısıyken CHP'den aday adayı olmak için istifa eden Çetin Bozkurt, yeniden belediyeye dönünce, Yazı İşleri Müdürlüğü'ne atandı. Bölge İdare Mahkemesi'nin eski görevine dönmesi yönünde karar aldığı Bozkurt, bu kez de Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Semerci tarafından belediye bünyesinde bulunmayan Park Bahçeler ve Mezarlıklar Müdürlüğü'ne atandı. Olmayan Müdürlüğün Müdürü durumnda olan Bozkurt'un maaşını hak etmek için ne iş yapacağı merak konusu.

PARTİZANLIKTA ÇAĞ ATLAMAK

Devrek Belediyesi'nde 1990'da muhasebe şefi olarak işe başlayan 47 yaşındaki Çetin Bozkurt, 2008'de dönemin AK Partili Belediye Başkanı Özcan Ulupınar tarafından Belediye Başkan Yardımcılığına getirildi. Bozkurt, 30 Mart seçimleri öncesi geçen yıl 1 Aralık'ta, CHP'den belediye başkan aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Aday gösterilmeyen Bozkurt, Devlet Memurluğu Yönetmeliği gereği yeniden belediyedeki görevine döndü. Ancak Devrek Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Semerci tarafından seçimden önceki görevi olan Başkan Yardımcılığı yerine Yazı İşleri Müdürlüğü'ne atandı.

MÜDÜRLÜĞÜN KAPATILMASINA KARAR VERİLMİŞ

Bunun üzerine Bozkurt, Zonguldak Bölge Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, Bozkurt'u haklı bularak geçen 12 Kasım'da yeniden Başkan Yardımcılığı görevine dönmesine karar verdi. Ancak Başkan Semerci, 3 Aralık'ta Çetin Bozkurt'u, Eylül ayındaki belediye meclis kararıyla kapatılan Park Bahçeler ve Mezarlıklar Müdürlüğü'ne atadı. 

EVRAK ÜZERİNDE YENİDEN FALİYETE GEÇİRMİŞLER

Bünyesinde Park Bahçeler ve Mezarlıklar Müdürlüğü bulunmayan belediyenin İtfaiye Müdürlüğü binasında kendisine tahsis edilen odada görev yapan Bozkurt, 3 Kasım'da yapılan atamadan 2 gün sonra belediye meclisinin toplanıp, Park Bahçeler ve Mezarlıklar Müdürlüğü'nü evrak üzerinde yeniden faaliyete geçirdiğini söyledi. Bozkurt, atamayla ilgili yasal süre dolduktan sonra yeniden Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuracağını, ayrıca Belediye Başkanı Mustafa Semerci hakkında tazminat davası açacağını kaydetti.

Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı