AKP'Lİ  BAŞKAN'A ŞOK SUÇLAMA

AKP'Lİ BAŞKAN'A ŞOK SUÇLAMA

Açılışını yaptığı işletmeye ruhsatı yok diye mühür vurmuş.

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'ne bağlı Evreşe Beldesi'ndeki işadamı Mehmet Karakulak'a ait tekstil atölyesi belediye tarafından 'ruhsatsız olduğu' gerekçesiyle mühürlendi. Karakulak, kendisinden rüşvet istediklerini ileri sürdüğü Belediye Başkanı AK Partili Ali Kamil Soyuak, sekreteri ve bir belediye meclis üyesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başkan Soyuak ise iddiaların asılsız olduğunu belirtip, atölyenin açılması için 40 bin liralık borca kefil olduğunu söyledi.

RUHSAT VERMEDEN ÖNCE AÇILIŞINI YAPMIŞ

Arda Tekstil şirketinin sahibi Mehmet Karakulak, biri süre önce eğitime kapıtılan Evreşe Lisesi'ni geçen Ağustos ayında belediyeden eşi Tülay Karakulak adına kiraladı. Karakulak, binayı onarımdan geçirip tekstil atölyesi haline getirdi. Dikiş makinelerinin de gelmesinden sonra işçi alımı yapılan tekstil atölyesi, iddiaya göre çalışma ruhsatı verilmeden Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak tarafından hizmete açıldı.

RUHSATIN YOK DEYİP MÜHÜRLEDİLER

Karakulak, 172 sigortalı işçi ile üretime başladı. Atölye hizmet vermeye başladıktan bir süre sonra Evreşe Belediyesi tarafından ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürlendi. Atölyesinin kendisi İstanbul'da olduğu bir sırada mühürlendiğini belirten Karakulak, Başkan Soyuak'ın ruhsat için kendisinden 50 bin lira rüşvet istediğini ileri sürdü. Karakulak, Başkan Soyuak ile birlikte sekreteri H.E. ve Belediye Meclis üyesi Y.S. hakkında Gelibolu Cumhuriyet Savcılığı'na, rüşvet, tehdit ve görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu da kaydetti.

'BEN MAĞDURUM'

Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak ise hakkındaki rüşvet istediği iddialarını gerçeği yansıtmadığı söyledi. Karakulak'ın beldelerine gelen tek yatırımcı olmadığını belirten Başkan Soyuak, şunları anlattı:

SENEDE İMZA ATIN İŞE BAŞLAYACAĞIZ DEDİLER ATTIM

"Bütün yatırımcılara gösterdiğimiz yakınlık ve kolaylığı bu arkadaşa da gösterdik. Ancak kendisine, çalıştırdığı elamanların maaşlarını ödemezse direk düğmeye basacağımı söyledim. Bir gün bana geldi. 'Biz her şeyi bitirdik, ama makineci benim senedimi kabul etmiyor. Eğer siz senede imza atarsanız işe başlayacağız. Sizin kefaletinizi istiyor. Ben de imzayı attım. Cuma ödenecek denen para ise ödenmedi. Senedin sahibi bana geldi. Bunun üzerine 7 bin 500 lirasını kendim verdim, geri kalan 32 bin 500 lirasını da arkadaşımdan alarak borcu ödedim ve senedi aldım. Eylül'ün 15'inde hepsi ödeyeceğini söyledi. Ancak, verdiği tarihte ne bana olan borcunu, ne de çalıştırdığı işçilerinin parasını ne de diğer borçları ödedi."

AÇILIŞI NEDEN YAPTIM

Başkan Soyuak işin trajik komik kısmının ise buranın açılışını ruhsatı olmadan açılışını kendisinin yapması olduğuna dikkati çekip, "Neden böyle bir şey yaptım? Çünkü bir an önce açılsın, insanlar çalışsın, ekmek parası kazansın. Ancak borçlar ödenmeyince bir düğmeye basarak, bunun işlerini durdurduk" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı