AKP'li Başkan'a Kelepçe

AKP'li Başkan'a Kelepçe

Zonguldak'ta çıkar amaçlı suç örgütü suçlaması ,

ZONGULDAK'TA SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU: 69 GÖZALTI
 

Durmuş SEVİNDİK- Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK

ZONGULDAK'ta, polisin suç örgütüne yönelik operasyonunda aralarında Kilimli Beldesi Belediye Başkanı AK Parti'li Seçkin Özdemir, Zonguldak Belediye Meclis Üyesi AK Parti'li Metin Demir, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Demir'in de bulunduğu 69 kişi gözaltına alındı.
 
Polis, kentin en zengin aileleri arasında yer alan, maden şirketinin yanında, otel, alışveriş merkezi, yerel televizyon ve gazeteleri bulunan Demir Şirketler Grubu'na yönelik operasyon yaptı. 13 ay süren teknik takip ve izleme sonucu belirlenen aile üyeleri ile diğer kişilerin ev ve işyerlerine saat 06.00'da eş zamanlı baskın yapıldı.
 
Ankara'dan gelen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin de desteği ile yaklaşık 300 polisin katıldığı operasyonda, aralarında aynı zamanda TSO ve Zonguldak Kömürspor Başkanı olan grubun yönetim kurulu başkanı Salih Demir, yönetim kurulu üyesi kardeşleri Erdoğan Demir, Hacı Demir, Seyfi Demir, aynı zamanda Zonguldak Belediye Meclis Üyesi olan AK Parti'li Metin Demir ile Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir'in de bulunduğu 69 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında söz konusu gruptan ihale ile kömür satın alan Çatalağzı Termik Santrali'nde çalışanlardan bazılarının da bulunduğu belirtildi.
 
Operasyon kapsamında gözaltına alınan kişilerin ev ve işyerlerinin yanında TSO binası ve Kilimli Belediyesi'nde arama yapıldı. Bazı evrak ve dökümanlara el konuldu. Aile üyelerinin oturduğu Kilimli Beldesi'ndeki 6 katlı apartmanda da arama yapıldı. Apartmandaki bazı dairelerin kapılarının çilingirle açıldığı belirtildi. Aramalar sırasında polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, havadan fotoğraf ve görüntü alma özelliği bulunan 'hava ceylanı' adlı cihaz da güvenlik amacıyla binanın çevresinde bulunduruldu. Aile üyelerinin avukatları ise binaya alınmadı.
 
'Suç örgütü kurmak, yönetmek, suça teşvik etmek ve ihaleye fesat karıştırmak' iddialarıyla gözaltına alınan 69 kişi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ve Zonguldak Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
Geçen yıl kasım ayında aynı gruba yönelik, Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan kiraladığı sahalarda ruhsatsız kömür ocaklarının faaliyetlerine izin verip, kaçak ocak işletmeciliğini teşvik ettiği iddiasıyla da operasyon yapılmış, ancak gözaltı olmamış, sadece işyerlerinde arama yapılmıştı.