AKP'Lİ BAŞKANA DOLARLI BİLAL PROTESTOSU

AKP'Lİ BAŞKANA DOLARLI BİLAL PROTESTOSU

Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü'nde olaylar çıktı.

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANINA ÜNİVERSİTEDE PROTESTO


İzmit Belediyesi'nin kentin bazı noktalarına yerleştirdiği ve isteyen vatandaşların musluğunu çevirip bardağa doldurarak çorba içtiği çorba çeşmelerinden birinin yerleştirildiği Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü'nde olaylar çıktı.
 

AÇILIŞI YAPAMADI


Yeniden aday gösterilen AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ı bazı öğrenci grupları protesto edince açılış töreni yarıda kaldı, öğrencilerle özel güvenlikçiler de birbirine girdi. 
Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü'ne yerleştirilen çorba çeşmesinin açılışı için aynı zamanda AK Parti'nin yeniden adayı olan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da kampüse gitti. Ancak burada daha önceden stand açan, dolar görünümlü bildirilen bastıran ve yanlarında ayakkabı kutuları da bulunan Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup öğrenci protesto gösterisine başladı. Ellerindeki dolar görünümlü bildirileri fırlatan, hükümet aleyhinde sloğanlar atan öğrencilere hemen özel güvenlikçiler müdehale etti. Bu arada Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve açılış için onunla gelen beraberindekiler olayların büyümemesi için hemen üniversiteden ayrıldı. 
Bu arada üniversiteliler ile özel güvenlikçiler arasında bir süre devam eden olaylarda 4 öğrencinin yaralandığı ve rapor aldıkları öğrenildi. Bu olay nedeniyle ve Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde öğrencilerin gün içinde protesto gösterisi yapacakları belirlendi.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN SERT TUTUMUNU PROTESTO ETTİLER

Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü'nde bugün çorba çeşmesi açılış töreninde güvenlik görevlileri tarafından şiddete uğradıklarını iddia eden bir grup öğrenci, güvenlik görevlilerinin sert tutumunu protesto etti.

45500_18926_05032014145840_2.jpg

Kampüs içersinde yapılan çorba çeşmesinin önünde toplanan Öğrenci Kollektifleri üyesi bir grup öğrenci, sloganlar atarak üniversitenin güvenlik görevlilerini protesto etti. Öğrenciler, ellerindeki dolar şeklindeki bildirileri ve ayakkabı kutularını güvenlik görevlilerine fırlattıktan sonra çorba çeşmesine üzerinde dolar bulunan Bilal Erdoğan'ın afişini yapıştırdı.

Öğrenciler, yaptıkları protestonun ardından sessizce dağıldı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı