AKP'Lİ BAŞKAN SKANDALINA BÜYÜK TEPKİ

AKP'Lİ BAŞKAN SKANDALINA BÜYÜK TEPKİ

Dikili Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli hemşireye hakaret ettiğini öne sürdü.Dikili Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevi...

TÜRK Sağlık- Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Ak Parti Dikili İlçe Başkanı Zafer Afyon'un, Dikili Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli hemşireye hakaret ettiğini öne sürdü.

SAĞLIK SEN AÇIKLAMA YAPTI

Dikili Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevi başındaki bir hemşireye müdahale edildiği iddiaları üzerine, hastane önünde basın açıklaması düzenlendi. Sağlık-Sen, SES ve Türk- Sağlık Sen üyeleri ve bazı hastane personeli de açıklamaya katıldı. Yaşananları anlatan Türk Sağlık- Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, şunları söyledi:

HASTA YAKININA DIŞARI ÇIK DEDİ DİYE

"Dikili Devlet Hastanesi Acili'ne, 9 Ocak cumartesi günü öğle saatlerinde gelen bir hasta yakınına, eşinin tedavisi sırasında diğer bayan hastaların rahatsız olmaması bakımından dışarı çıkması söyleniyor. Hasta yakını, dışarı çıkmak istemediğini ifade ederek hemşire arkadaşımıza hakaret ediyor. Olay, hasta yakını tarafından AK Parti İlçe başkanına iletiliyor ve ilçe başkanı bir şekilde olaya müdahil oluyor. 10 Ocak Pazar günü ise yine S.U. adında bir hastaya serum takılması için hemşire hanım müdahale ediyor. Tedavi esnasında hemşire hanımın ilk denemede hastanın damar yolunu bulamaması üzerine hasta, hemşire hanıma 'Zaten bu hastanede benim damar yolumu bulamıyorlar.

OLAYDAN HABERİ OLMADAN YETKİSİ OLMADAN

Başka hastanelerde hemen buluyorlar' gibi, hemşire hanıma rencide edici ifadeler kullanıyor. Buraya kadar yaşanan diyalog, sağlık çalışanlarımızın mesleğini icra ederlerken pek çok kez yaşadıkları, yaşayabilecekleri türden bir diyalog. Normal olmayan, hasta hemşire diyalogu esnasında hastanın, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Afyon'u arayarak şikayet etmesi. Söz konusu İlçe Başkanı'nın olayı bilmeden, anlamadan ve yetkisi olmadan hastaneye gelerek hemşire hanıma yargılayıcı ve hesap sorucu 'İçerideki hastayla ilgilenen hemşire kim? Ne hakla hastayla böyle konuşursunuz?' tarzında ifadeler kullanmasıdır."

Hastane çalışanlarının sosyal medyadan tehdit edildiği iddiasında bulunan Doğruyol, "Ak Parti Dikili İlçe Başkanı, hemşire arkadaşımıza karşı hata yapmıştır. Yapması gereken, hemşire arkadaşımızdan özür dilemesidir. Sayın Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu başta olmak üzere tüm bürokratlarımızdan, çalışanlarımızı sahipsiz bırakmamalarını ve sahip çıkmalarını bekliyoruz" dedi.

"HEMŞİRE HANIM SUÇLULUK DUYGUSU YAŞAMAKTADIR"

İddiaları değerlendiren AKP Dikili İlçe Başkanı Zafer Afyon ise hastanede hemşirenin kendisini görünce telaşlandığını ve "Bana iftira atacaklar ben tutanak tuttum' dediğini ileri sürerek şunları söyledi:

"Sesini de yükseltince ben de 'herkes haddini bilecek görevini yapacak' dedim. Ben bir eğitimciyim. Tamamen suçluluk duygusu refleksiyle hareket edilmiştir. Hemşire hanım suçluluk duygusu yaşamaktadır. Ben de bu olayın peşini bırakmayıp gerçeklerin meydana çıkması için kamera kayıtlarının izlenmesini istiyorum."

 

Kaynak:Haber Kaynağı