AKP’li başkan rezil oldu

AKP’li başkan rezil oldu

Fazlam Kilom Var !

AKP’li Başkan Mustafa Ali Türkan’ın cehalet kokan açıklaması “bu kadarına pes” dedirtti. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın “Hollanda ineğinin Bulgar samanıyla beslenmesinden olan ayran milli değildir” sözlerine “İneklerin milliyeti olduğunu ben ondan öğrendim” diyerek alaycı cevap veren AKP’linin aslında bilmediği bir şey vardı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın “Hollanda ineğinin Bulgar samanıyla beslenmesinden olan ayran milli değildir sözlerine yanıt veren AKP’nin ilçe başkanı Mustafa Ali Türkan, cehaletini tescilleyen bir açıklamada bulundu. Saatcı’yı kastederek “İneklerin de milliyeti olduğunu ben ondan öğrendim” diyen Türkan, salonda toplanan AKP’lileri kahkahaya boğdu. Ama bilmediği bir şey vardı. Çünkü ineklerin kimliği hatta pasaportu bile var. Çünkü milliyeti olmayan büyükbaş hayvanlara aşı yapılamıyor, satışı gerçekleşmiyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Fethiye’ye geldi. AKP’liler toplandı, her masaya ayran dağıtıldı. Mikrofonu eline alan AKP’nin ilçe başkanı Mustafa Ali Türkan, “Masalarınızda ayran var. Niçin var biliyor musunuz? Önce içmeniz için var. Sayın başbakanımız geçtiğimiz günlerde ayrana milli içecek sıfatı kazandırdı.” dedi. Ardından Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı hedef alan AKP’li Türkan, “ineklerin milliyeti olduğunu ben ondan öğrendim” dedi.

İşte AKP’li başkanın cehaletini tescilleyen ve ineklerin de milliyeti olduğunu anlatan, Resmi Gazete’de de yayınlanan o bilgi...

Hürriyet Gazetesi Yazarı Şükrü Kızılot’un 08.06.2003 tarihinde köşesinde kaleme aldığı yazıda Resmi Gazete’de yayımlanan kararlar bakın nasıl anlatılıyor:

"İnek için pasaport çıkartmayanların işi zor. Örneğin;

İneklerin satılması mümkün olmayacak. Çünkü, iki sayfadan oluşan pasaportun alt bölümünün, inekle birlikte alıcıya verilmesi gerekiyor.

Pasaportu olmayan ineği, köyden kasabaya ya da şehire getirmek de yasak.

İneklerin, her bir yer değiştirmesinde, pasaport, mutlaka hayvanın yanında bulunacak (Yönetmelik Md. 24).

İneklerin ölümü halinde, ölen ineğe ait pasaport, hayvanın yetiştiricisi tarafından, ölümü izleyen bir ay içinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İl ya da İlçe Müdürlüğüne iade edilecek.

Kurban Bayramı nedeniyle kesilecek ineklerin, pasaportları, ‘kurbanlık olarak satıldığı’ beyan edilerek 7 gün içinde iade edilecek.

Mezbaha ve kombina yetkilileri, mezbahaya veya kombinaya ‘kesim için’getirilen ineklerin, yanlarında pasaportu bulunup, bulunmadığını araştırmak zorundalar. Pasaportu olmayan ya da yanlış pasaport bulunan ineklerin kesimine izin vermeyecekler (Yönetmelik Md.10).

Hayvan pazarı yetkilileri de, pazara gelen ineklerin yanlarında pasaport bulunup bulunmadığını kontrol etmek zorundalar. Beraberinde pasaportu bulunmayan ya da yanlarında yanlış pasaport olan ineklerin girişine de izin vermeyecekler (Yönetmelik Md. 11).