AKP'li Başkan Hem İtiraf Etti Hemde Hakaret

AKP'li Başkan Hem İtiraf Etti Hemde Hakaret

AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, konutların kendi bürokratlarıyla AKP’lilerce kapatılmasına tepki gösteren basına ve Kocaelililere “İt ürür kervan yürür” diye hakaret etti.

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI AĞZINI BOZDU

Kocaeli’de dar gelirliler için sosyal konut yaptıracağım diye yol çıkıp lüks konut yaptıran AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, konutların kendi bürokratlarıyla AKP’lilerce kapatılmasına tepki gösteren basına ve Kocaelililere “İt ürür kervan yürür” diye hakaret etti. Karaosmanoğlu, üst düzey bürokratlara konutlarda yüzde indirim yapıldığını da itiraf etti. Yani belediyecilerin bir günde 4-5 kat para kazandıkları konutları vatandaştan çok daha ucuza aldığı da ortaya çıkmış oldu.
 
Umutkent konutlarının belediye bürokratları tarafından paylaşıldığının ortaya çıkmasına gelen sert tepki üzerine açıklama yapan Karaosmanoğlu, kamuoyundan özür dileyeceği yerde olayı gündeme getiren gazetecilere verdi veriştirdi. 
 
YAZILIP ÇİZİLENLER ÇİRKİNLİKMİŞ!
 
Haberler sitesinin haberine göre; Karaosmanoğlu şunları söyledi:
 
"Büyükşehirin çalışanları namuslu insanlardır, temiz insanlardır, vatanperver insanlardır, bayrağını seven insanlardır. Başkan iyi ama yanında çalışanlar mı kötü? Başkan iyiyse iyi adamlarla çalışması lazım. Siyaseti de bu kadar ayağa düşürmeyin. Vatandaş bunlara prim vermiyor. Bir takım burdan nemalanamayan insanlar buralara saldırı düzenliyor. Mama yok ve olmayacak da. Dolayısıyla kullanamıyor bu kurumu ve kullanamayınca veryansın. 
 
“Bunlardan bir tanesi de Umutkent ile ilgili yazılan ve çizilenler. Çirkinlik, pislik, böyle bir şey yok. Bizim çalışma arkadaşlarımıza verdiğimiz fırsat var. Hepsi sadece üst düzey yönetici diye birşey yok. İşçisi de var memuru da var. Satış tarihi 13.05 2009’da, 4.5-5 yıl olmuş. Biryerden bulup hemen yazacaklar. Dilediğiniz kadar yazın. İt ürür kervan yürür. Biz yolumuza devam edeceğiz. Çalışma arkadaşlarıma söylüyorum asla tedirgin olmayın."

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ
 
"KANDIRA CEZAEVİNDE YATANLARLA MÜLAKAT ETSİNLER
 
Karaosmanoğlu, konutların belediye bürokratlarına yüzde 20 ucuza satıldığını da şöyle itiraf etti:
 
"75 arkadaşımız buradan daire almış. Bunlardan benim de bilgim var. Yanlız indirimli alınmış. Biz personelimize indirim yapıyoruz. Bunlarn kararları da alınıyor. Ayrıca vatandaş olarak da 64 daire almış. Toplam 152 daire burada satılmış. Açık şeffaf, gizlisi kapaklısı yok. Bu belediyenin bürokratları hırsızlık yoluyla almamış bunu. Rüşvet almamış ve Kandıra Cezaevi'nde yatmıyor. Kandıra Cezaevi'nde yatanların hesabını verin. Gitsin o gazeteci geçinenler Kandıra Cezaevi'nde yatanlarla mülakat etsinler." 

YANDAŞA % 20 İNDİRİM YAPILMIŞ
 
Bürokratların parasını vererek konut sahibi olduğunu belirten İbrahim Karaosmanoğlu, "Ödemelerini yaptılar. Bir problem yok. Ben bir problem görmüyorum. Benim dairem yok orda. Ama çalışan memurumuz, işçimiz böyle bir birikimi varsa belediyenin yaptığı konuttan namusuyla böyle birşeyi alabilir. Belirli şartlarda yüzde 20 indirim yapıldı. Peşin ödeme kaydıyla. "Her şey, şeffaf" dedi.