AKP'Lİ BAŞKAN ADAYININ SKANDAL SEÇİM ÇALIŞMASI

AKP'Lİ BAŞKAN ADAYININ SKANDAL SEÇİM ÇALIŞMASI

AK Parti Belediye Başkan Adayı Recep Barut'un tanıtım afişlerinin üzerinde yer aldığı minibüste

SEÇİM ARACINDA PARA KASASI NE ARIYOR

Yaklaşan yerel seçimlerde hile yapılacağına ilşkin medyada yer alan haberlere bir yenisi daha eklendi. ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde AK Parti Belediye Başkan Adayı Recep Barut'un tanıtım afişlerinin üzerinde yer aldığı minibüste para kasasının bulunduğunu gösteren fotoğrafların internet sitelerinde yer alması üzerine açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, kasanın minibüs sürücüsüne ait olduğunu söyledi.

BENİMLE İLGİSİ YOK DEDİ AMA

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası ortaya atılan skandal iddialar ile dolu ses kayıtları ile kafası karışan vatandaşa ayrı bir şokta seçimlerde hile yapılacağı, para ile oy kullandırılacağı iddiaları yük olmaya başladı. Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde, AK Parti Belediye Başkan Adayı Recep Barut'un tanıtım afişlerinin yer aldığı minibüste çelik para kasası bulunduğunu gösteren fotoğrafların internete düşmesi üzerine AK Parti İlçe Başkanlığı açıklama yaptı. İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, aracın pazarcılık yapan Umut Zorlu'ya ait olduğunu, kendileriyle ilgisi bulunmadığı söyledi. Özdemir, "Umut Zorlu, adayımızın tanıtımı için aracını giydirmiş. Bu arada işyerindeki para kasası bozulmuş. Servise götürmek için minibüse koymuş. Yolda karşılaştığı bir akrabasıyla konuştuğu sırada aracın kapısını açmış. Kasayı gören bir kişi de bunu çekmiş ve siyasi malzeme yapmış" dedi.

TESADÜFE BAK

Aracı aday tanıtım amacıyla kiralamadıklarını da aktaran Özdemir, sahibinin tamamen kendi isteğiyle aracını giydirdiğini vurguladı. Başkan Özdemir, "Bizim dışımızda olan bir olay. Para kasasından haberimiz olmadığı gibi bizi ilgilendiren bir konu da değil" dedi. Başkan adayının bu açıklaması ile tatmin olmayan kimi vatandaşlar ise, sosyal medyada yer alan fotoğrafların altına, "bu kadar tesadüf olmaz" şeklinde tepki gösterdiler.

 

Kaynak:Haber Kaynağı