AKP'li Başkan Adayına Saldırı

AKP'li Başkan Adayına Saldırı

.

AKP'YE DOĞUDA RAHAT YOK 

Ak Partili Belediye Başkan adayına döner bıçaklı saldırı girişimi!

Yaklaşan yerel seçimler Güneydoğu'da gittikçe tansiyonu yükseltiyor. Daha önce seçim bürosu, ilçe başkanlığı ve Belediye başkan adayına saldırı düzenlenen AKP'nin bu günde Diyarbakır'da Belediye başkan Adayı'na saldırıda bulunuldu. Karşılıklı sürtüşmeler genellikle BDP ve AKP'li seçmenler arasında yaşanıyor. 

BDP'Lİ ESNAF DÖNER BIÇAĞI İLE SALDIRDI

DİYARBAKIR'da Ak Parti Yenişehir Belediye Başkan adayı Sebgetullah Seydaoğlu'nun seçim çalışmalarında esnaf ziyareti sırasında olay çıktı. BDP'li olduğunu söyleyen bir esnaf Seydaoğlu'na döner bıçağı ile saldırı girişiminde bulundu.


 ANAP eski Diyarbakır Milletvekili Sebgetullah Seydaoğlu, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerinde Ak Parti'den Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi Belediye Başkan adayı oldu. Seçim çalışmalarını sürdüren Seydoğlu'nun iki gün önce yanında partililerle birlikte esnaf ziyaretinde, bir oto kiralama şirketine girdi. Burada işyeri sahibi Ayhan Porsuk'la, Ak Partililer arasında tartışma çıktı. BDP'li olduğunu söyleyen Ayhan Porsuk, Seydaoğlu'nun "Liceliler eroincidir" dediğini iddia etti ve dışarı çıkmasını istedi. Bir anda ortalık karışırken, Ayhan Porsuk'un eline döner bıçağı aldığı görüldü. Araya girenler kavganın saldırıya dönüşmesini önledi.


SEYDAOĞLU: PROVOKASYON


Sebgetullah Seydaoğlu, olayın esnaf Ayhan Porsuk'un kendisine karşı önyargılı olmasından kaynaklandığını söyledi. Seydaoğlu, şöyle dedi:


"Yaptığı provokatif bir şeydir. Seçimlerde münferit böyle şeyler oluyor bunu da hoş karşılıyoruz. Demokrasiye, özgürlüğe satırla karşılık verenlere de saygı duyarız. Elinde satırla 'Diyarbakır'da partinizi dışlayacağız' gibi şeyler söyledi. Bu seçim döneminde bu tip ajitasyonlar çok olur ama Diyarbakır halkı buna inanmaz. Benim ne kadar devrimci demokrat olduğunu çok iyi bilir."


Kaynak:Haber Kaynağı