AKP'Lİ ADAYDAN OKULDA SEÇİM PROPAGANDASI

AKP'Lİ ADAYDAN OKULDA SEÇİM PROPAGANDASI

Konya'nın Meram ilçesinin AKP'li Belediye Başkan Adayı Fatma Toru, yasak olmasına rağmen Hasanköy Mahallesi’ndeki bir okulda seçim propagandası yaptı.

Okulda seçim propagandası!

Konya'nın Meram ilçesinin AKP'li Belediye Başkan Adayı Fatma Toru, yasak olmasına rağmen Hasanköy Mahallesi’ndeki bir okulda seçim propagandası yaptı.

Konya’da AKP’li belediye başkan adayının bir okulda gerçekleştirdiği ‘seçim mitingi’ kenti karıştırdı.
Önceki akşam AKP Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru, Hasanköy Mahallesi’ndeki bir okulun salonunda seçim toplantısı yaptı. Hasanköy İlköğretim Okulu’nun salonunda mahalle sakinleriyle biraraya gelen Toru, projeleri hakkında bilgi verdi.
Kentte yayın yapan Merhaba Gazetesi ise durumu ‘Okulda bile propaganda’ başlığı ile duyurdu.

YSK yetkilileri okullarda seçim çalışması ve propagandası yapılamayacağını belirterek, adaylara seçim yasaklarına uyma çağrısında bulundu. AKP Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru ise seçim çalışmaları kapsamında önceki gün Hasanköy İlköğretim Okulu’nda seçim propagandası yaparak bu kurala uymadı. Hasanköy Mahalle sakinleriyle biraraya gelen Toru, mahalle sakinlerinden oy istedi. Gündüz okul saati olduğu için seçim propagandasını akşam yapmayı tercih eden Toru, okulda siyasi toplantıların yasak olmasına rağmen bu kurala uymadı. Okullarda seçim çalışmalarının yasak olmasına rağmen okulu AKP seçim bürosuna çeviren Toru’ya ve okulda siyasi bir partiye seçim çalışması izni veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlüğüne herhangi bir cezai işlem uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu. Kamuoyu AKP Meram İlçe Teşkilatı’ndan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bu konuyla ilgili bir açıklama bekliyor.

YSK NE DİYOR?

YSK ise 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin uygulama ve yasakları aylar öncesinden açıklamıştı. YSK’nın Resmi Gazete’de yayımlanan seçim sürecinde uygulanacak esaslar ve yasaklara ilişkin kararı şöyle: “Cami, okul, kışla, karargah, ordugah gibi, askeri bina ve tesislerle askeri mahfillerde ve kamu hizmeti görülen diğer yerlerde kapalı yer toplantısı yapılamayacak.”

Kaynak:Haber Kaynağı