AKP'Lİ ADAY ADAMLARINI GAZETECİLERE SALDIRTTI

AKP'Lİ ADAY ADAMLARINI GAZETECİLERE SALDIRTTI

Oğlum ne çektiriyorsunuz alın makinasını elinden versinler mahkemeye gidin üç ay yatın

İnanılır gibi değil

HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ

Bu inanılmaz görüntüler Marmaris'te meydana gelen bir olaydan. Sözcü'de yer alan bu görüntüler seçim kampanyalarını görüntülemeye çalışan bir gazeteci ve kameramanın başına gelenleri yansıtıyor. Basın ve haber alma özgürlüğünün anayasal teminat altında olduğu Türkiye'de yaşanan bu olayın haberi şu şekilde.

ADAMLARINA TALİMAT VERİYOR

AKP’li başkan adayı Doğan Tugay, o sırada, oda başkanları ve bazı kamu kurumları temsilcileriyle bir aradaydı. Kamuya açık alanda gerçekleşen toplantıdan basın mensupları görüntü almak istedi. Bu sırada Doğan Tugay, yanındaki adamlara görüntü alınmasını engellenmesi için talimat verdi.

 'ALIN MAKİNASINI GİDİN 3 AY YATIN'

AKP'li başkan adayı Tugay korumalarına “Oğlum çektirmeyin. Ne çekiyorsun. Çektirmeyin şu adama. Hala çekiyor. Alın makinasını. Versinler mahkemeye. Gidin üç ay yatın” diyerek saldırı talimatı verdi. O anlar kameramanlar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Bu talimatın ardından Marmaris Televizyonu haber ekibine otogarda saldırı gerçekleşti. İki kameraman darp edildi. Mafyavari tehditlerle bayan muhabirin üzerine yürüyen bir koruma ise diğerleri tarafından durduruldu.

Doğan Tugay 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde AKP’nin Marmaris Belediye Başkan adayı olmuştu.

Marmaris Televizyonu haber ekibine saldırı talimatı veren Tugay, adamlarına “görüntü çektirmeyin. Versinler mahkemeye, gidin üç ay yatın” sözleriyle suçu azmettiren ifadeler kullandı.

O sırada otogarda Doğan Tugay, Şoförler Odası Başkanı İbrahim Tarım, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Şencan, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Marmaris İlçe Emniyet Müdür yardımcısı Murat Cihan’ın da aralarında bulunduğu oda ve kamu kurumu görevlileriyle bir aradaydı. Kamuya açık alanda gerçekleşen toplantının bilinmesinden başkanın neden bu kadar çekindiği öğrenilemedi.

'EMNİYET MÜDÜRÜ YANIMIZDA'
Basın mensuplarına yönelik darp olayı o sırada kameralar tarafından da görüntülendi. Görev başındaki kameraman aldığı darbeler nedeniyle yere doğru savruldu. 

Aldıkları talimatla basın mensuplarına saldıran Tugay’ın adamları, saldırı sonrasında da tehditlerine devam etti. Marmaris Televizyonu haber ekibi bunun üzerine polise haber verdi. Arbede sırasında habercilerin polisi arayacaklarını duyan Doğan Tugay’ın adamları ise küstah tavırlarla İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Cihan’ın da toplantıda olduğunu söyledi. Murat Cihan ise olay sırasında yaşananlara kayıtsız kaldı. Saldırganlara müdahalede bulunmadı.

Şikayet üzerine polis ekipleri olay yerine geldi. Marmaris Haber ekibi, kameramanların görüntü almasını engelleyen beş kişi ile kameramanları darp eden iki kişi ve suça azmettiren Doğan Tugay hakkında şikayetçi oldu.

 


 

ANAYASA DA BASIN HÜRRİYETİ SÖZDE KALDI

erths.jpg

Başbakan Erdoğan'da Azerbaycan'a yapacağı resmi ziyaret öncesi basın mensuplarının Twitter yasağı hakkında AYM'nin verdiği karar ile ilgili sorduğu soruya, "O karar saygı duymuyorum" şeklinde yanıt vermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı