AKP'DEN SKANDAL KARAR! ŞİŞECAM İŞÇİLERİ ULUSAL TEHDİT!

AKP'DEN SKANDAL KARAR! ŞİŞECAM İŞÇİLERİ ULUSAL TEHDİT!

AK Parti yine skandal bir karar alarak İşçi ve Emekçiye bakışını bir kez daha ortaya serdi.

Şişecam grevi 5. gününde: Bin 500 derecelik fırınların önünde asgari ücretle çalışıyoruz.

5 bin 800 Şişe-Cam işçisinin greve gitmesiyle ilgili olarak T24'e konuşan Trakya Cam Sanayi Mersin Fabrikası İşyeri Baş Temsilcisi İbrahim Bulut, “Bin 500 ila bin 600 derece fırınların önünde, 50 ila 60 derece sıcaklıklarda çalışıyoruz. Yaşanabilir bir ücret seviyesinde çalışmak için grevdeyiz” dedi.

Grev sırasında işverenin yasadışı girişimlerde bulunduğunu da söyleyen Bulut, “Üretilen camları, grev yapılan fabrikalardan sevk etmek istediler. Pazartesi günü, makineler greve rağmen çalıştırılmak istendi, ancak engel olduk” diye konuştu.

Türk-İş'e bağlı Cam, Çimento, Seramik ve Topak Sanayi İşçileri Sendikası (Kristal-İş) ile Şişecam arasında yürütülen 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşma sağlanamaması üzerine 5 bin 800 işçi 20 Haziran Cuma günü greve çıktı.

Ücret zammı, asgari ücret ile bin 200 TL ücret karşılığında çalışan 3 bin işçi için iyileştirme zammı, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin uygulanması ve rapor alan işçilerin maaşında yapılan kesintilerin sona erdirilmesi talebiyle başlatılan greve, Kristal-İş, Paşabahçe Cam Sanayi A.Ş'nin Kırklareli, Mersin, Eskişehir fabrikaları, Anadolu Cam Sanayi A.Ş'nin Mersin fabrikası, Trakya Cam Sanayi A.Ş'nin Trakya Düz Cam, Trakya Otocam ve Mersin fabrikaları, Anadolu Cam Yenişehir Sanayii A.Ş., Trakya Cam Yenişehir Sanayii A.Ş. ve Cam Elyaf Sanayi A.Ş.’de çalışan işçiler katılıyor.

Grevin yankıları ülke çapında artarak sürerken Bakanlar Kurulu ilginç bir karara imza atarak Şişecam İşçilerinin grev hareketini "Milli Güvenliği Bozucu Nitelikte" tanımlayarak büyük bir skandala imza attı.

İşte o inanılması güç Bakanlar Kurulu Kararı;

skandal.png

 

Kaynak:Haber Kaynağı