AKP'NİN AKLINA SEÇİME 15 GÜN KALA GELEN DEV HAMLE

AKP'NİN AKLINA SEÇİME 15 GÜN KALA GELEN DEV HAMLE

Yaklaşan Seçimlere yönelik anketlerde sürekli düşme trendine giren AKP her gün yeni bir oy kapma hamlesi telaşına düştü. Bugün yurdun 4 bir tarafında öğrencilere tablet dağıtma hamlesi başlattı

Fatih Projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerinin tamamına verilmesi öngörülen tablet bilgisayarların dağıtımları devam ediyor. AKP'nin gelen anket sonuçlarından sonra büyük bir hız verdiği tablet dağıtımı yurdun 4 bir tarafında başladı.

SEÇİME 2 HAFTA KALA PROJEYİ HATIRLADILAR

Bugün 81 ilde gerçekleştirilen törenin İstanbul ayağı, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Muharrem Yıldız'ın katılımıyla Bağcılar Engelliler Sarayı'nda düzenlendi.

Dağıtım töreni öncesinde konuşma yapmak için kürsüye çıkan Vali Şahin, “Bugüne kadar İstanbul'da yaklaşık 90 bin tablet dağıtıldı. Bu yıl içerisinde başlatacağımız proje ile 64 bin civarında tableti öğrenci ve öğretmenlerimizle buluşturacağız. Dolayısıyla 2016 yılı içerisinde İstanbul'da 153 bin tabletimiz dağıtılmış olacak“ dedi.

CUMHURBAŞKANI, VALİLER, KAYMAKAMLAR AKP KAMPANYASI YÜRÜTÜYOR

Şahin kürsüde konuşmasını yaptığı sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da katıldığı tablet dağıtım töreni ekrana yansıtıldı.

Erdoğan'ın konuşmasının başlaması üzerine Vali Şahin konuşmasını yarıda kesti. Salonda bulunan protokol ve öğrenciler Erdoğan'ın Ankara'da katıldığı tablet dağıtım töreninde yaptığı konuşmayı izledi. Bir ara ses kesilince Muharrem Yıldız ses teknisyenlerinin yanına giderek arızanın giderilmesiyle ilgilendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması bittikten sonra tablet dağıtım törenine geçildi. Barbaros Anadolu Lisesi 9.sınıflarında öğrenim gören 476 öğrenciye tabletleri İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Muharrem Yıldız tarafından verildi.

BAKAN'DA SİVASTA DAĞITTI

MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Fatih Projesi kapsamında Sivas'ta düzenlenen törende öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz seçim çalışmaları kapsamında dün gece geldiği Sivas'ta çeitli programlara katıldı. Tarım İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, Milli Eğitim Mküdürlüğü'nce öğrencilere tablet bilgisayar dağıtım programı gerçekleştirildi. Törene Bakan İsmet Yılmaz'ın yanı sıra, Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın ve il protokol üyeleleri ile öğrenciler katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Fatih projenin tanıtım filmleri izlendikten sonra canlı yayınla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'da gerçekleşen törene canlı bağlantı yapıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, "Sayın Cumhurbaşkanım; gelecek yüzyılımızı şekillendirecek, gençlerimize eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için başlatılan Fatih Projesi'nin adım adım gerçekleştiğini görmekten büyük mutluluk duymaktayız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Milli Eğitim Bakanımıza ve diğer bakanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah yüzlerini ak eylesin, yüz aklığı iki cihana bedeldir" dedi. Yılmaz, daha sonra tablet alan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek okul hayatlarıyla ilgili çeşitli önerilerde bulundu.

Törende Sivas Lisesi'nde okuyan 137 öğrenciye tablet dağıtıldı. Önümüzdeki hafta ise 2 bin 461 öğrenciye daha tablet dağıtımı yapılacağı öğrenildi.

MANİSA'DA 50 TABLET

MANİSA'daki 58 okulda eğitim gören 9 bin öğrenciye, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında tablet dağıtımı gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak tablet dağıtımı gerçekleştirildi. Manisa'da da bu kapsamda 58 okulda 9 bin tablet dağıtıldı. Şehzadeler İlçesi Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nde Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencilerine yönelik gerçekleşen temsili törende, öğrencilere 50 tablet verildi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, öğrenciler ve öğretmenler de törene katıldı.

DAHA UCUZ TEMİN EDİLMİŞ

Tablet dağıtımı programında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Dernekbaş, ülkede eğitim alanında ciddi gelişim ve değişim olduğunu belirterek, "2015 yılı tablet dağıtımına başladık. Altyapısı tamamlanan okullarımızda tabletlerimizi gençlerle buluşturacağız. Dağıtacağımız tabletler, bir önceki yılın tabletlerine göre hem kaliteli, hem de ucuz temin edildi. Bu tabletleri sizler ilime ve bilime ulaşmada kullanacaksınız. Önümüzde yaz tatili var. Bu tabletleri kesinlikle boş zamanınızı değerlendirmede kullanmayınız" dedi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "700 yılından 1700 yılına kadar bilgi bizdeydi. Osmanlı dönemine tarihçiler huzur dönemi diyor. Çünkü Osmanlı döneminde dünya soykırımla karşılaşmamıştı. Bilgiyi bizden öğrenerek atom bombası yaptılar. Birinci Dünya Savaşı yaparak insanları öldürdüler. Büyük soykırımlar yaptılar. Fakat şu an ülkemizde eğitim gelişti. Türkiye'de artık öğrencilerimizin hem çağdaş imkanlardan faydalanması, hem de öğrenme kolaylığı sağlayacak materyallere sahip olması sağlanıyor. Tüm bu imkanlar sağlanırken, bizlerin de artık öğrencilerimizden geleceği kurma hakkımız olacak. Bu sebeple çok çalışacağız. Tablet kullanacak olan öğrencilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı