AKP'DEN ŞAKA GİBİ " KADIN CİNAYETLERİ" AÇIKLAMASI

AKP'DEN ŞAKA GİBİ " KADIN CİNAYETLERİ" AÇIKLAMASI

Asla böyle bir şey söz konusu değil. Sadece görünürlüğü artmıştır"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan'ın katil zanlılarının en ağır şekilde cezalandırılacaklarını belirterek, "Şunun altını net bir şekilde çiziyorum. 'AK Parti döneminde kadın cinayetleri arttı' diyenlere cevabımızdır; Asla böyle bir şey söz konusu değil. Sadece görünürlüğü artmıştır" dedi.

ESKİ ADALET BAKANI AÇIKLAMASI

 AKP'li Çalık'ın verdiği bilgiler böyle ancak daha 2012 yılında eski adalet bakanı Sadullah Ergin’in verdiği rakamlara göre, 2002-2010 yılları arasında fuhuş suçları yüzde 220, ırza geçme ve çocuklara cinsel taciz suçları yüzde 125 oranında artmıştı. Uzmanlar son 3 yıldaki artışın ise Cumhuriyet tarihi rekoru olduğunu ileri sürüyorlar.

SORU ÖNERGESİNE YANIT VERMİŞTİ

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in CHP Milletvekili Ali Özgündüz’ün soru önergesine yanıtları çarpıcı gerçekleri gün yüzüne çıkardı. AKP’nin iktidara geldiği 2002’den itibaren suç oranlarındaki artışları açıklayan Bakan Ergin, 2002-2010 yılları arasında fuhuş suçlarının yüzde 220, ırza geçme ve çocuklara cinsel taciz suçları yüzde 125 arttığını belirtmişti.

150220151855588790030_2.jpg

AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI NE DİYOR

AKPAdana Kadın Kolları 4'üncü Olağan Kongresi Yüreğir Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kongreye Adana milletvekillerinin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da katıldı. Açılış konuşmalarının ardından söz alan Çalık, kadınlar için çok önemli yasal düzenlemeler yaptıklarını kaydederek, "Bunlara rağmen engel olamadığımız, bugün bir kez daha üzüntülerimizi ilettiğimiz kadın ölümlerine malesef şahitlik ediyoruz. Mersin'de Özgecan Aslan evladımız daha hayatının baharında o güzel evlat vahşice öldürülmüş tüm Türkiye'nin ağlamasına yanmasına sebep olmuştur. Biz kadınla ilgili her alanda kadının korunmasına yönelik yasal düzenlemeler yaptık" dedi. 

kadina-siddet1.jpg

İHD NE DİYOR

İHD Diyarbakır Şubesi Kadın Komisyonu, 2012 yılının ilk 10 ayındaki kadına yönelik hak ihlalleri raporuna ilşkin şu bilgileri vermişti. Kadın Komisyonu Yönetim Kurulu üyesi Gülistan Gençel, kadının hala ciddi biçimde ayrımcılığa maruz kaldığını, büyük bedeller ödediğini, kadınların erkek egemen sistemden ve erkek aklının ürünü olan politikalardan dolayı en fazla acı çeken, bedel ödeyen kesim olduğunu söyledi. İHD Diyarbakır Şubesi’nin 2012 yılının ilk 10 aylık verilerinin dahi tablonun ne kadar vahim olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Gülistan Gençel, “Son 10 aylık dönemde bölge illerinde 56 kadın ölmüş veya öldürülmüş, 45′i şiddet sonucu yaralanmış, 6′sı tecavüze uğramış, 10′u da cinsel tacize maruz kalmıştır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı