AKP'den 'Rezidanslı' Sağlık Vurgunu!

AKP'den 'Rezidanslı' Sağlık Vurgunu!

AKP’nin devleti nasıl soydurduğunu gösteren bir “şaheser” (!) ortaya çıktı. Ankara’da bir rezidansın devlete yıllığı 4.2 milyon liraya kiralandığı ve 1.5 yıldır boşu boşuna kira ödendiği belirlendi

AKP Hükümeti’nin devleti nasıl soydurduğunu gösteren bir “şaheser” (!) ortaya çıktı. Ankara’da hastane olmayacak bir rezidansın devlete yıllığı 4.2 milyon liraya kiralandığı ve 1.5 yıldır boşu boşuna kira ödendiği belirlendi. Boş duran binaya devlet 10 yıl daha kira ödeyecek. Devletten bu yolla yapılan vurgun tam 42.5 milyon liraya ulaşacak.

İnanılmaz olayı Sözcü Gazetesi ortaya çıkardı. Sözcü’den Veli Toprak’ın haberinde yer alan bilgilere göre; Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ’ın döneminde bakanlığın üst düzey bir bürokratı, Ankara Yaşamkent’te inşa edilen Twin Towers binasını bakanlığa kiralattı.

BASKIYA BAKIN BASKIYA

Ancak kiralama süreci işin, bir işadamının elinde kaldığı anlaşılan bir binayı devlete baskıyla okutma işi olduğunu gösteriyor.

Kiralama süreci şöyle gelişti:

Bürokrat, Atatürk Hastanesi yönetimine “burayı kiralayın” diye emir verdi. Başhekim ve hastane müdürü binaya gidip inceleme yaptı. Binayı hastane olarak kullanmaya uygun bulmayan yetkililer, bürokratı da “Bugün, yarın kiralayacağız” diye oyaladılar. En sonunda “Bizim bina projemiz var” diye talimatı yerine getirmediler.

DOKTORA İMZALATILMIŞ

Birinci girişiminden netice alamayan bürokrat, daha sonra Batıkent’te bulunan Yenimahalle Devlet Hastanesi’ne talimat verdi. Başhekim “Burası konut olarak projelendirilmiş, hastane olmaz, işimize yaramaz” diye karşı çıktı. Başhekim izne ayrıldığında yerine vekalet eden Dr. Meltem Şimşek’e sözleşme imzalattırıldı.

43 MİLYON TL ÖDENECEK

Sözcü’nün ele geçirdiği sözleşme metni bakanlık açısından tam bir felaket. Aylık kira olarak 300 bin TL kabul edilmiş. KDV dahil bu rakam 354 bin TL çıkıyor. Sözleşme süresi olarak da 10 yıl şartı konulmuş. Hastane, kullanmadığı bina için 10 yılda 43 milyon TL kira ödeyecek. Kira sözleşmesi 9 Ağustos 2012’de yapılmış. Ancak 15 aydır Yenimahalle Devlet Hastanesi, bu binayı kullanmadı. Ara formül olarak başka arayışlara gidildi. ‘Madem kira veriyoruz, bir birim taşınsın’ fikri öne atıldı. Önce Kamu Hastaneleri’nden bazı birimlerin buraya taşınması düşünüldü. Sonra bir protokolle burayı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin kullanması öngörüldü.

TOPU BÜROKRATA ATTILAR

Şu anda kiralanan binada Ankara 2. Bölge Sekreterliği’nden küçük bir birim “faaliyet” gösteriyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kiralama şartlarını öğrenince teftiş kuruluna talimat verdi. “Yazık, bu kadar kira olur mu, 2-3 yıl sonra bu binaya ihtiyacımız kalmayacak” diye kızdı.

Bakanın talimatı üzerine soruşturma başlatıldı. Sağlık Bakanlığı müfettişleri, Atatürk ve Yenimahalle Hastaneleri’nin eski ve yeni yöneticilerinin ifadesine başvuruyor. Bazı yöneticiler, “Bakanlıktan bize talimat geldi” diyerek topu üst düzey bürokrasiye attı.

ASANSÖRÜ BİLE UYGUN DEĞİL!


Yenimahalle Devlet Hastanesi’ne ek bina olarak kiralanan akıllı binalar aslında rezidans olarak yapıldı. Bu nedenle birçok özellik dikkate alındığında buranın hastane işlevi görmeyeceği ortada. Örneğin binanın asansörleri insan taşıyacak büyüklükte. Ancak sedyelerin sığması imkansız. Kapılar çelik kapı ve koridorlar küçük.



@eyraeyup

Kaynak: gazetecileronline

Kaynak:Haber Kaynağı