AKP'DEN "KAÇAK SARAY" AÇIKLAMASI

AKP'DEN "KAÇAK SARAY" AÇIKLAMASI

Erdoğan'ın sarayının kaçak olduğuna ilişkin iddialar Cumhurbaşkanlığı Bütçesi görüşmelerinde soruldu.

MECLİS Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanlığı bütçesinin görüşülmesi sırasında muhalefetin 'kaçak saray' söylemlerine Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan cevap verdi.

İDDİALAR ASILSIZDIR

Elvan, "Bu binanın, külliyetinin iskan ruhsatı alınmıştır, bu bina kaçak değildir. Hizmet binalarının kaçak olduğu yönündeki iddialar asılsız ve hukuki mesnetten uzaktır" dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ELVAN: HİZMET BİNALARININ KAÇAK OLDUĞU YÖNÜNDEKİ İDDİALAR ASILSIZ

Cumhurbaşkanlığı bütçesi, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülürken Başbakan Yardımcısı Elvan, muhalefetin 'kaçak saray' söylemlerine yanıt verdi. Hizmet binalarının kaçak olduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Elvan, "Cumhurbaşkanlığı külliyesi ile ilgili olarak sürekli 'kaçak' ifadesi kullanılıyor. 13.08.2010 tarihinde 1/10.000 ölçekli imar planı kabul edilmiştir, 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı kabul edilmiştir ve 08.10.2014 tarihinde yapı kullanma izin belgeleri alınmıştır. Kısacası şunu söylemek istiyorum, bu binanın, külliyetinin iskan ruhsatı alınmıştır, bu bina kaçak değildir. Hizmet binalarının kaçak olduğu yönündeki iddialar asılsız ve hukuki mesnetten uzaktır. Üst yargı kararları da tamamen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi lehine kararlardır. Bununla ilgili 27 dava açılmıştır, bu davaların 24'ü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi lehine sonuçlanmıştır" diye konuştu.

DENİZ GEZMİŞ, MUHALEFET PARTİLERİNİN VEKİLLERİ TARAFINDAN ANILDI

Genel Kurul'da 6 Mayıs 1972 tarihinde 2 arkadaşıyla birlikte idam edilen Deniz Gezmiş, 69'uncu yaş günü nedeniyle muhalefet partilerinin milletvekilleri tarafından anıldı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, idam cezalarının TBMM'nin üzerinde hala bir kara leke olarak durduğunu belirterek "Hala TBMM'nin üzerinde Türkiye'deki idam cezaları bir kara leke olarak duruyor. Geçmişte bu idam cezalarına kim imza atmışsa atmış ama sonuçta bugün Türkiye'de bir Meclis var. Gerçekten Adnan Menderes'in idam cezasından rahatsızsak, 12 Eylül'deki idam cezalarından rahatsızsak, Deniz Gezmiş'in idam cezasından rahatsızsak haydi buyurun 4 parti burada, Meclis olarak bütün idam cezalarının bütün hukuki altyapısını kaldıralım ve Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda büyük bir adamı atalım" ifadelerini kullandı.

NUMAN KURTULMUŞ'U GENEL BAŞKAN YAPMA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'a "Erbakan'a AKP'liler 'Numan'ı genel başkan yapma, başka düşük profilli bir aday yap, o durumda senin hapsini ev hapsine çevirelim' diye teklif ettiklerinizi siyaset arkadaşlarınıza paylaşmıştınız, parlamentoda da paylaşmayı düşünür müsünüz?" diye sordu. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş da böyle bir konuyu ilk defa duyduğunu söyleyerek "Böyle bir konu benim bulunduğum hiçbir mecliste dile getirilmedi. Böyle bir konuya ilk sefer vakıf oldum. Benim siyasi mücadelem ve fikirlerim bellidir. İdamlar üzerinden bir muhalefet yapmayı asla doğru bulmam, siyaseten şık bulmam. Bu teklifi bir kere daha söylüyorum. Türkiye'de Adnan Menderes'in de diğer idam cezalarının da hepsi Türkiye'nin hukuk sistemi bakımından önemli parametrelerdir, bu Meclis isterse bunu ortadan kaldırabilir" diye cevap verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı