AKP'DEN İSRAİL'E " POSTAL MİNUT" ÇIKIŞI

AKP'DEN İSRAİL'E " POSTAL MİNUT" ÇIKIŞI

Erdoğan gezi eylemlerinde polis şiddetinden camiye sığınanlar için "camiye ayakkabıları ile girdiler" demişti. Mescid-i Aksa'ya giren İsrail askerleri için AKP'li bakan bunları söyledi.

AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya müdahalesine tepki göstererek "Buraya postalla giren bu askerlere mesaj yolluyorum. Eğer oradan hemen çıkmazsanız postalınızı elinize veririz, koşa koşa arkanızdan bakarız" dedi. Bakanın bu sözleri "Gezi Eylemleri" sırasında Erdoğan'ın "Camiye ayakkabıları ile girdiler" sözlerini anımsattı. Gezi eylemlerinde 7 genç öldürülmüştü. AKP'li bakan İsrail Askerlerini bu şekilde tehdit edince , İsrail Askerlerini Mescidi Aksa'dan çıkartmak ve postallarını elllerine vermek için Filistin'e Türk Polisi mi gönderilicek? soruları sorulmaya başlandı

ÖĞRETMENEVİNDE İLÇE KONGRESİ

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, partisinin Burdur Öğretmenevi'nde düzenlenen merkez ilçe kongresine katıldı. Kongrede konuşan Bozkır, siyasi reformların Türkiye'de tüm yapılanların kilidi olduğunu söyledi. Türkiye'de Ak Parti'nin iktidara gelmesinin ardından 2 bin yasa değiştirildiğini aktaran AB Bakanı Bozkır, "Anayasanın yarısı, Yeni Ceza Kanunu, Yeni Borçlar Kanunu, Yeni Medeni Kanun, Yeni Dernekler Yasası, Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Yasası, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Yasası, hepsini değiştirdik. Değiştirdik, baktık olmuyor, hepsini yeni kanunlar yaptık ve bugün Türkiye bu noktaya gelebildiyse bu siyasi reformların çok önemli yeri vardır" dedi.

'POSTALI ELİNİZE VERİR ARKANIZDAN BAKARIZ'

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınına da tepki gösteren AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Mescid-i Aksa'nın hem Türkler, hem de İslam aleminin kutsal yeri olduğunu vurguladı. Buraya herkesin saygı duyması ve bu şekilde davranışlardan kaçınması gerektiğine dikkati çeken Bakan Bozkır, şöyle dedi:

"Buraya postalla giren bu askerlere mesaj yolluyorum. Eğer oradan hemen çıkmazsanız postalınızı elinize veririz, koşa koşa arkanızdan bakarız. Ne Filistin'de ne dünyanın başka bir yerinde bizim kurduğumuz huzur düzenlerini bozmaya da, yeltenenlere de Türkiye izin verir. Bugüne kadar vermedi, bundan sonra da vermeyecektir."

ZİYARETLER YAPTI

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, kongredeki konuşmasının ardından Burdur Valisi Hasan Kürklü'yü ziyaret etti. Vali Kürklü, Burdur'un sosyal ve ekonomik yapısı hakkında Bakan Bozkır'a bilgi verdi. Burdur Arkeoloji Müzesi'ni de gezen Bakan Bozkır, Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci'den eserler hakkında bilgi aldı. 

ERDOĞAN'DA "VAN MİNUT" DEMİŞTİ

Öte yandan 2006 Davos liderler zirvesinde Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez ve moderatöre karşı yaptığı çıkışında tiyatro olduğu iddia edildi.Başbakan Erdoğan'ın hocalarından ve AKP'nin kurucuları arasında yer alan Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Erdoğan'ın tarihi 'One minute "çıkışı'ndan hükümetin dış politikasına kadar çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CEMAATİ ÖVDÜ ERDOĞAN'IN ÇIKIŞINA KURGU DEDİ

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Milli Türk Talebe Birliği’nde hocalığını da yapan, AKP’nin kurucu kadrosundan ve eski milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Gülen cemaatinin gazetesi Bugün’e verdiği röportajda Cemaat’e ve kurumlarına övgüler düzerken Erdoğan’ın Davos’taki “One Minute” çıkışının, Başbakan’ın danışmanları tarafından kurgulandığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı