AKP'DEN İLERİ DEMOKRASİ DERSİ

AKP'DEN İLERİ DEMOKRASİ DERSİ

AKP'li Belediye Başkanı daha fazla muhalefete dayanamadı ve bakın ne yaptı...

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Şevki Demirci, yerel muhalefete daha fazla dayanamadı. Çayırova Gazetesi’ne giden zabıta ekipleri polislerle birlikte gazeteyi mühürledi.

Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki AKP’li Belediye Başkanı Şevki Demirci, ilçenin muhalif gazetesi ‘Çayırova gazetesini’ kapattı. Dün gazeteye giden Çayırova zabıtası, kapatma kararını uyguladı.

Hakkında çıkan haberlerden rahatsız olan AKP Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, 6 yıldır bölgede faaliyet gösteren Çayırova Gazetesi’ne tahammül edemedi. Başkan Demirci, gazeteyi önceki gün resmen kapatıldı. Çayırova Gazetesi’nin Belediye Başkanı seçilmeden önce “Sahte Diploma”, “Sahte İkametgah” haberlerinin ardından, son üç meclis oturumundaki olumsuz tutumlarını kamuoyuna duyuruş şekline kızan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Çayırova Gazetesi’nin “Yine Kavga çıkardı” başlıklı manşet haberine kızarak gazeteye “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı” olmadığı gerekçesiyle bir zabıta ekibi göndererek Zabıt Varakası tanzim ettirmişti.

cayirovagazetesi.jpg

İŞLEM DURDURULAMADI

Hakkındaki iddialara yanıt vermeyen ve sahte üniversite diplomasına açıklık getirmeyen AKP’li başkan, gazete yöneticileri ruhsat başvurusunda bulunduğu halde işlemi durdurmadı. Dün sabah saatlerinde gazeteye zabıta ekiplerini gönderen başkan, ekipler tepkiyle karşılaşınca öğlen saatlerinde kolluk kuvvetlerinden yardım istedi. Öğleden sonra polisle birlikte gazeteye giden zabıta ekipleri ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kurumu mühürledi. Aydınlık Gazetesi’nden Mustafa Erol’un haberine göre zabıta ekiplerine ruhsat başvurusu hatırlatılsa da mühürleme işlemi durdurulmadı. 

GAZETE KAPATARAK ÖNLENEMEZ

Konuyla ilgili gazetenin internet sitesinden sert bir yazıyla yanıt verildi. İşte sitede yayınlanan o yazı:

“Çayırova Gazetesi Türk Basın tarihinde görülmemiş bir uygulamaya maruz bırakılıyor. Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci hakkında yaptığımız haberlerden dolayı yasal müracaatımızı yapmamıza karşın Çayırova Gazetesini kapatmaya çalışıyor. Bu davranış asıl meselenin işletme ruhsatı değil susturma, basın özgürlüğünü engelleme olduğunu da gözler önüne seriyor. Çayırova Gazetesi olarak diyoruz ki; Susturamazsın!”

Kaynak:Haber Kaynağı