AKP'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

AKP'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Meclis Darbe Komisyonu üyesi AKP'li Selçuk Özdağ, erken seçimin gündemde olmadığını, OHAL'in ise Ocak 2017'ye kadar uzatılmasını beklediklerini söyledi. Bu arada AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın "bizde FETÖ'cü olmaz" sözlerini de boşa çıkaran

AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, erken seçim, OHAL tartışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

AKP'nin erken seçimi düşünmediğini ileri süren Selçuk Özdağ, "Türkiye dış politikasında, ürettiklerini pazarlayabilmek adına Rusya, Çin, İran, Irak ve Kuzey Irak konsepti ile başarılı olmaya çalışıyor. OHAL süreci devam ediyor. Darbe Komisyonu çalışmaları Ocak 2017'de bitecek. Sürecin bir dönem daha devam edeceğini düşünüyorum" dedi. 
 
'İHRAÇLAR DEVAM EDECEK'
 
Partilerinden ihraç edilen kişi sayısının az olmasının bir şey ifade etmediğini rakamdan ziyade doğruyu yapma gayreti içerisinde olduklarına dikkat çeken Özdağ, şunları söyledi:
 
"Bu noktada ilçe başkanları, il teşkilatımız, belediye başkanları ve milletvekillerimiz çalışmalar yürütüyor. Partiden ihraçlar yeni başladı. 2017 Mart ayından itibaren kongrelerimiz başlayacak. Kongrelerde mutlaka partiden başkanlar da, yöneticiler de ihraç edilecek. İhraçlar sadece FETÖ ile değil başarı, başarısızlık kriterlerine göre de olacak. 17-25 Aralık'tan sonra çok sayıda FETÖ'cü, Ak Parti ile bağlarını kopardı. Biz zaten 17-25 Aralık'tan sonra kongrelerimizi yaptık. 2017 Mart ayından itibaren de kongrelerimizi yapacağız. Yalnız kongrelerde alınacak kararlar sadece FETÖ'den de olmayacak. Bunlar içerisinde kongrelerden bir yıl sonra belediye seçimlerinde aday olacak arkadaşlarımız da olacak. Arkadaşlarımız hayalleri nedeniyle de bırakabilirler" diye konuştu. 

 

17-25 Aralık'tan sonra FETÖ/PDY ve bu yapı ile birlikte hareket edenlere devletin zaten gereğini yaptığına da dikkati çeken Özdağ, "Tüm parti üyelerimiz emniyet, savcılık ve MİT uzmanlarınca inceleniyor. Bu noktada çok sayıda ihbar alıyoruz. İhbarlar mailler ve mektuplarla isimsiz bir şekilde geliyor. Vatandaşlarımızın ihbarlara isim yazarak savcılık ve emniyete bildirmelerinde fayda var" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı