AKP'DEN DERSANELERE BİR DARBE DAHA

AKP'DEN DERSANELERE BİR DARBE DAHA

MEB'den dersanelere gönderilen yazılarda yetenek sınavı açmamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

AKP iktidarı ve Fethullah Gülen Hareketi arasında meydana gelen çatışmanın nedenelerinden biri olarak gösterilen, "dersanelerin kapatılma" olayında AKP iktidarından bir hamle daha geldi. Özel yasa çıkartarak 2015 Eylüle kadar özel okul olmayan dersanelerin kapatılacağına ilişkin yasal düzenlemenin ardından, MEB'den dersanelere gönderilen yazılarda yetenek sınavı açmamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

GEREKÇE VELİLER ZARAR GÖRMESİN

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünce gönderilen yazıda, 14 Mart’ta dershanelerin özel okula dönüşümünü de içeren 6528 sayılı Kanun’un yayımlandığı hatırlatılarak, dershanelerle gerekli dönüşümü tamamlamayan özel öğrenci etüt eğitim merkezlerinin eğitim-öğretim faaliyetlerinin 1 Eylül 2015’te sona ereceğine dikkat çekildi.

SEVİYE TESPİT SINAVI YAPILMAYACAK

Ancak afiş, el ilanı, bilboardlar, görsel ve yazılı medyada, bazı dershane ve dershane gruplarının, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için seviye tespit ve belirleme sınavları adları altında, sınav yapacağı ve bunların sonuçlarına göre kurumlarına öğrenci kayıt edeceğine ilişkin bilgilerin yer aldığı belirtildi. Yazıda, özel dershanelerin ilgili kanun kapsamında 1 Eylül 2015’te kapatılacağından, öğrenci ve velilerin mağdur edilmemeleri amacıyla seviye tespit ve belirleme sınavlarına izin verilmemesi, velilerin ve kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi istendi.

Kaynak:Haber Kaynağı