AKP'den CHP'ye Geçişler Başladı

AKP'den CHP'ye Geçişler Başladı

AKP'li Belediye Başkanı CHP!ye Geçti.

 AKP'DEN CHP YE GEÇİŞLER BAŞLADI

AKP'li başkan CHP'den aday olacak18 Aralık 2013 Çarşamba 17:01AKP'li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş MYK kararıyla CHP'ye geçti. 


Antakya Belediye Başkanı AK Parti'li Lütfü Savaş, partisinden istifa ederek CHP'ye geçti. Parti tarafından üyeliği kabul edilen Savaş'ı CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı göstermesi beklenirken, Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, "Sayın Savaş'ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı büyük ihtimalle pazar günü açıklanacak" dedi.


2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den Antakya Belediye Başkanı seçilen ve 30 Mart'ta yapılacak seçimlerde partisi tarafından aday gösterilmeyen Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, dün itibariyle partisinden istifa ederek CHP'ye geçerken, akşam saatlerinde de Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için CHP İl Başkanlığı'na başvuru yaptı.


Savaş'ın başvuru dosyası bugün sabah özel bir kurye ile CHP Genel Merkezi'ne gönderilirken, Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin, Savaş'ın üyeliğinin kabul edildiğini açıkladı.


"PAZAR GÜNÜ AÇIKLANACAK"


Partiye üyeliğinin kabul edilmesinin ardından Lütfü Savaş'ın CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olması beklenirken, bununla ilgili bir açıklama yapan Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, "Sayın Lütfü Savaş'ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı büyük ihtimalle pazar günü yapılacak olan MYK toplantısının ardından açıklanacak" dedi.


CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu ise, "Resmi bir açıklama yapılmadığı için net bir şey söyleyemiyorum. Ama Lütfü Savaş ismi üzerinde titizlikle çalışmalar sürüyor. Büyük ihtimalle hafta sonunda bu isim açıklanır" diye konuştu.


Kaynak:Haber Kaynağı