AKP'DEN BAŞKANLARA SINAV

AKP'DEN BAŞKANLARA SINAV

İzmir'e özel ilgi... AKP İzmir il başkanını sınavla seçecek.

AKP farklı il ve ilçelerde boşalan il başkanları ve yönetim kurullarına atama yapmaya hazırlanırken, İzmir için daha farklı bir yöntem belirleme yoluna gidecek. İzmir İl Başkanı yapmak için adayları sınava tabi tutacak. Soruları bilen ve çözüm önerisi beğenilen aday, yeni il başkanı olacak.
 
AKP birbiri ardına gelen, revizyon amacına yönelik teşkilat istifalarından sonra, yeni il ve ilçe yöneticilerinin belirlenmesi için de çalışma başlatıldı. Genel merkez, bazı illerde istifa eden yöneticilere güven tazeledi ve aynı isimleri yeniden atadı.
 
AKP en önemli atama ise İzmir'de yapılacak. Yerel seçimlerin kaybedildiği bu ilde, eski il başkanı Ömer Cihat Atay'ın istifasının ardından il başkanlığına getirilecek kişi için de ''Sınav'' yapılıyor. Adayların özgeçmiş bilgileri incelenip, 30 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmeleri alınıyor.
 
''NEDEN KAYBETTİK ?''
 
Bu çerçevede il başkan adaylarına ''İzmir'de yerel seçimi neden kaybettik ? Diğer partilerin artısı, bizim eksimiz nelerdir? Davranış, söz ve faaliyetleriyle, kaybetmemize sebep olan kişiler var mı ? AKP'nin yeni bir yerel seçimde İzmir Büyükşehir Belediyesini kazanması için neler yapılmalı?" gibi sorular yöneltildiği öğrenildi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı