AKP'DEN AKP VALİSİNE DOLANDIRICI SUÇLAMASI

AKP'DEN AKP VALİSİNE DOLANDIRICI SUÇLAMASI

Vali Mustafa Yaman'ın Ankara Çayyolu'ndaki evinin heyelan ve yer kayması sonucu zarar gördüğünü, valinin konuyu sigorta şirketinden gizleyerek sigorta yaptırdığını, daha sonra zararı...

VALİ İDDİALARI REDDETTİ

Balıkesir'deki yerel bir gazete, Vali Mustafa Yaman'ın Ankara Çayyolu'ndaki evinin heyelan ve yer kayması sonucu zarar gördüğünü, valinin konuyu sigorta şirketinden gizleyerek sigorta yaptırdığını, daha sonra zararı temin için sigortadan talepte bulunup sigorta bedelini almak maksadıyla dolandırıcılık suçu işlediğini öne sürmüştü.

AKP'Lİ BAŞKAN VALİYİ SUÇLADI

AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, bugünkü basın toplantısında konuyu gündeme getirerek Valiyi suçladı.

İddiaları reddeden Vali Yaman, kendi kendine kovuşturma açtırdığını, Cumhuriyet Savcılığı'nca kovuşturmaya yer olmadığına dair karar çıktığını belirtip, "Ben de hakkımda suçlama yapıldığını duydum. Ben o konuda kovuşturmaya yer olmadığına dair karar aldım.

GAZETEYE SORUŞTURMA AÇILDI

Bu konuda burada yayın yapan gazete hakkında savcılık soruşturma açtı. Dosyası var zaten. O dava devam ediyor. Bana iftira atmadan dolayı burada bir yerel gazete hakkında dava açıldı. Ben bununla ilişkin kendi kendime kovuşturma açılmasını şikayette bulunup, konunun incelenmesini istedim.

ALGI OPERASYONU

Kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar verildi hakkımda. Burada bir sıkıntı yok. Ben bu konuda çok müsterihim. Konu niye ısıtılıp gündeme getiriliyor anlamış değilim. Böyle bir şey olmadığı halde niye yapılıyor? Onlar da biliyor. Bir algı operasyonu yaptırılıyor" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı