AKP'den açıklamada: 'O iki ayyaş' lafın gelişiymiş

AKP'den açıklamada: 'O iki ayyaş' lafın gelişiymiş

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün partisinin grup toplantısında alkol yasağıyla ilgili söylediği, "iki ayyaşın çıkardığı yasa" sözleriyle ilgili konuştu.

Başbakan Erdoğan, dünkü grup toplantısında alkol yasağı düzenlemesine yönelik "Bunu inancı gereği yapıyor, İslam böyle emrettiği için yapıyor" şeklindeki eleştirileri hatırlatan Erdoğan, "Secaat arz ederken sirkatin söylüyor. Yani hangi din olursa olsun, bir din yanlışı değil doğruyu emrediyor. Doğruyu emrediyorsa bunu din emrediyor diye karşısında mı duracaksın? İki tane ayyaşın yaptığı yasa, sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği bir gerçek, bir vaka, niçin sizler için reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor" demişti.

Muhalefet kanadı Başbakan, “kim o iki ayyaş” şeklnide sorular yöneltti. Açıklaması ise AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik'ten geldi.

Başbakan'ın bu sözleri ile belirli kişileri işaret etmediğini savunan Hüseyin Çelik, "Kast-ı mahsusla söylenmiş bir şey değil, lafın gelişi olarak söylendi. Derin manalar çıkartmak doğru değil" şeklinde konuştu.