AKP'DEN 20 VEKİL İSTİFA EDECEK İDDİASI

AKP'DEN 20 VEKİL İSTİFA EDECEK İDDİASI

SON SES KAYITLARINDAN SONRA AKP'DEN 20 VEKİL İSTİFA EDECEĞİ,GÖRÜNTÜLERDE ÇIKARSA BU SAYININ İKİ KATINA ÇIKACAĞI İDDİA EDİLİYOR

AK Parti'den 20 Vekil İstifa Edecek İddiası 

Yolsuzluk operasyonu ve internette yayınlanan ses kayıtları sonrası, AK Parti'de 20'ye yakın milletvekilinin istifa edebileceği iddia edildi.

Karşı gazetesinin haberine göre, yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu ve arkasından Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları nedeniyle AK Parti içi tartışmalar yaşandığı iddia ediliyor.

Ses kayıtlarının devam edeceği ve para trafiğini ortaya çıkaran iddiaların ''görüntülerle'' destekleneceği söylentisi kulislerde, ''AKP'den biri eski ya da yeni bakan olmak üzere 20'ye yakın milletvekilinin 'vicdani rahatsızlık' gerekçesi ile istifa edebileceği'' söylentisine neden oldu. Zamanlamanın seçim öncesi mi sonrası mı olacağı tartışılıyor.

GÖRÜNTÜLER ÇIKARSA 2 KATI

Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen son kayıtların ardından, para trafiğine ilişkin diğer ses kayıtlarının çıkması ile kulislere düşen istifa söylentisi dün itibari ile ete kemiğe de büründürülerek rakamlar verilmeye başlandı. Kulislere, ''biri bakan (eki ya da mevcut kabine üyesi olabileceği söyleniyor) olmak üzere 20 civarında AKP'li vekilin ''Vicdan istifasına'' yönelebileceği konuşuluyor. Sosyal medyada iddia edildiği gibi olası görüntülerin ''şüpheye yer bırakmayacak'' şekilde ortaya çıkması halinde bu sayının ikiye katlanabileceği de ileri sürülüyor. Olası istifaların zamanlamasının da tartışıldığı; bir kısmının seçim öncesinde bir kısmının da seçim sonrasında gerçekleşebileceği ifade ediliyor.

AK PARTİ YÖNETİMİ YAKINDAN İZLİYOR

Daha önce benzer girişimlerde olduğu gibi AK Parti yöneticilerinin, rahatsız vekilleri yakın takibe aldığı ve şüphelendiği isimler üzerinde ikna çalışmaları yaptığı da öğrenildi. AKP Grup Yönetimi daha önce de cemaate yakın isimlerin istifası gündeme geldiğinde henüz istifa etmeyen ama rahatsızlığını dışavuran isimlere karşı benzer bir yöntem kullanmış, bazı cemaatçi isimleri de birden çok olmak üzere resmi yurtdışı gezilerine göndermişti.

ARİTMETİK DEĞİŞMEYECEK AMA.

AK Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı 318. AKP'den 20 civarı isim istifa etse bile iktidar partisi Meclis'teki çoğunluğu elinde bulundurmayı sürdürüyor. Sayı ikiye katlansa bile AKP 278 civarında vekille yine çoğunluğunu koruyor. Meclis'te güvenoyu için 276 sandalye yeterli. Olası istifaların Meclis'te sandalye sayısını değiştirmese bile parti içinde ''moral çöküntüye'' neden olacağı ve bunu kamuoyu nezdinde AKP açısından olumsuz yansımalara yol açacağı ileri sürülüyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı