AKP'de yeni parti hazırlığı

AKP'de yeni parti hazırlığı

Aydınlık, AKP içinde yeni bir parti kurulması için hazırlıklar yapıldığını iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken AKP içinde yeni parti çalışması hızlandı. Yeni partinin ANAP’ın ve AKP’nin ilk kuruluş aşamasındaki yöntemi kullanacağı ve “dört eğilimin” temsiline dayanacağı bildirildi. Başbakan Erdoğan frenlenmezse, yeni parti devreye sokulacak.

Başbakan Erdoğan’ın AKP’yi tam kontrolü altına alması ve son seçimde Gül’e yakın milletvekillerini aday yapmaması sonrasında başlayan huzursuzluk büyüyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken Erdoğan’ın “Başkanlık Sistemi” veya “Partili Cumhurbaşkanı” dayatması ve Gül’ü yok sayması ile birlikte AKP içindeki hareketlilik arttı. AKP’deki Gül-Erdoğan bölünmesi yavaş yavaş su yüzüne çıkmaya başladı. Taraflar kendi aralarındaki toplantıları arttırırken, izlenecek yol haritası da netleşiyor. 3 dönem şartı nedeniyle yeniden aday olamayacak olan milletvekilleri de işin içine girince “yeni oluşum” çalışmaları partileşme aşamasına geldi. 

AKP içindeki yeni oluşumda Gül’e yakın duran eski ve yeni milletvekilleriyle, daha önce partide görev almış bazı yöneticilerin ve Gül’e yakın bir grup işadamının destek verdiği belirlendi.

GENÇ PARTİ MODELİ 
Aydınlık'ın edindiği bilgiye göre yeni parti girişimcileri kendilerine model olarak Genç Parti'yi aldılar. Seçime girme şartlarını yerine getirmiş ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçimlere katılmasına onay verilmiş bir parti satın alınarak yönetimi değiştirilecek ve harekete geçilecek. Şu anda 'pazarlık partisi' olarak adlandırılan ve seçimlere girme olanağı bulunan iki parti ile temaslar sürüyor. Edinilen bilgilere göre, bu konudaki temasları daha önce bürokraside önemli bir görevde bulunmuş, sonra da Erdoğan tarafından üstü çizilmiş biri yürütüyor. Bu kişinin şu anda Çankaya'da danışmanlık yapması da dikkat çekiyor.