AKP'de yeni bir çatlak daha

AKP'de yeni bir çatlak daha

Erdoğan katıldığı yayında Gül ve Arınç'a adeta göndermede bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan’ın kuvvetler ayrılığını eleştirmesiyle ilgili ”Kuvvetler ayrılığı demokrasinin temeli” ifadesini kullandı. 

ODTÜ Yerleşkesi’nde düzenlenen Göktürk-2 uydusunun fırlatılması törenine Köşk’ün davet edilmediği de ortaya çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, davet gitmemesiyle ilgili olarak ”Kasıt aramamak lazım. Yanlışlıkla olmuştur” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cami çıkışında gazetecilerin ‘Kuvvetler Ayrılığı’na tartışmalarına yönelik sorusu üzerine, “Orada da herhalde Sayın Başbakan eskiden gelen bazı yanlış örnekler vardı onları kastetmiştir. Yoksa Kuvvetler Ayrılığı hepimiz biliyoruz ki demokrasinin temel ilkesi. Bu açıdan bakmak gerekir” dedi.

GÜL’E CEVAP GİBİ ‘KUVVETLER AYRILIĞI’ YORUMU

Bu gerçeği 75 milyonun benden dinlemesini istiyorum. Türkiye’de kuvvetler ayrılığını en güçlü savunan partinin lideriyim. Bu konuyu bir defa altını çizerek güçlü bir şekilde ifade edeyim. Kimse bunu eğip büküp sağa sola çekmesin.
Biz içerikle ilgili sıkıntılarımızı dile getirdik. Ben Başbakan olarak ülkem adına konuşuyorum. Kuvvetler ayrılığı dediğimiz yasama, yürütme, yargının hareket alanı vardır. Birbirlerinin alanına giremezler. Hepsinin alanı bellidir.

GÜL’E DAVET POLEMİĞİ

TÜBİTAK keşke Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü davet etmeyi atlamamış olsaydı. Medya bunun faturasını yine bize kesti ama organizasyon tamamen TÜBİTAK’a aittir.

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Kürt sorununda AKP iktidarı ile çözüme yönelik adımların atıldığını söyleyen Bülent Arınç, Kürt kimliğinin geçmişte yok sayıldığını belirterek, “Bizim iktidarımızda Kürt kimliği tanındı” dedi. BDP’li bir kadın milletvekiline kızıp beddua ettiğini söyleyen Arınç, “Ama onunla ilgili bir hatırayı dinledim, artık kızmıyorum. Çünkü 17 yaşındayken Diyarbakır Cezaevi’nde ahlaksızca işkenceye maruz kalmış. Öyle kendisini zorlamışlar ki ben de aklıma gelse dağa çıkardım. Çünkü Diyarbakır Cezaevi’nden çıkanların yarısı dağa gitti, yarısı da dağdakilere övgüler diziyor” dedi.

NTV’NİN CANLI YAYININDA ARINÇ’A CEVAP VERDİ

Gazeteci Oğuz Haksever, Erdoğan’a Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Öcalan’la ilgili sözleri soruldu. Başbakan Erdoğan, ‘Burada bir kan varsa kanı kanla temizlenmez. Pislik pislikle yıkanmaz. Bu tür işkenceleri ben de gördüm ama bunları hiç bir zaman anlatmadım. Partim kapatılma tehlikesi atlattı. Neler yaşadık. Bunlar çıkış yolu değil. Bütün yolunuzu parlamentoda aramalısınız. Parlamentodakilerle müzakere ederiz dedik. 

Oslo’ydu İmralı’ydı buralarda devletin eli ayağı vardı. Teröristle kucaklaşanlarla görüşüp şehidimin annesini ağlatamam. Şirin gözükmek için bunu yapamam. Diyarbakır’da cezaevinde işkence görseydim dağa çıkardım falan.. Hayır, ben dağa çıkmam, bizim yolumuz bu değil. Bizim değerlerimizin içerisinde bu yok, dağdaki dağdan kaçanı öldürüyor’ diye konuştu.