AKP'DE TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR

AKP'DE TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR

AKP'de taşlar yerinden oynamaya başladı. "Kol kırılır yen içerisinde kalır" geleneği bir süredir işlemeyen AKP'de taşlar yerinden oynamaya başladı.

Siyasi kulislerde Bülent Arınç'ın başlattığı ve Hüseyin Çelik'in eklendiği Erdoğan'a karşı açıklamalar furyası istifa depremi ile sürüyor .Söczü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, AKP'de "eski bakanlar" depremi, Bülent Arınç'tan sonra, Hüseyin Çelik'le sürüyor.
 

GÖREVDEN ALINMADIM İSTİFA ETTİM

Arınç’ın yaptığı açıklamalar nedeniyle kendisini eleştiren yandaş medya ve AKP yetkililerine sert sözlerini, Twitter’da takipçileri ile paylaşan Hüseyin Çelik’in “AKP Genel Başkan danışmanlığı görevinden alındığı” bilgisi yayıldı.

Ancak Çelik, yine Twitter üzerinden “görevden alınmadım. Ben 15 gün önce istifa ettim” mesajı verdi. Çelik, Twitter’dan yaptığı açıklamada şöyle dedi;

“GÖRDÜĞÜM LÜZUM ÜZERİNE İSTİFA ETTİM…”

“Ak Parti Gn. Bşk. Başdanışmanlığından alındığımı iddia edenlere: Ben 15 gün önce gördüğüm lüzum üzerine istifa dilekçesi vererek ayrıldım.”

ERDOĞAN'A ANLATMIŞTIK AÇIKLAMASI

Hüseyin Çelik, bugün öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümete yönelik eleştirileri nedeniyle yandaş medyanın hedef aldığı eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Twitter’dan yaptığı açıklamayı paylaşmıştı. Hüseyin Çelik, 27 Ocak’ta kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında da  “PKK kentlere yerleşti, devlet eli kolu bağlı bekledi, olabilecekleri Erdoğan’a da anlatmıştık” demişti.

DAVUTOĞLU’NA YENİ DANIŞMANLAR

Başbakanlık kaynaklarından bugün sızan bilgilere göre, AKP Genel Başkan danışmanı olarak  AKP Ankara Milletvekilleri Ali İhsan Arslan ve Ertan Aydın, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile eski milletvekilleri Kerim Özkul ve Zeynep Karahan Uslu atandı.

 SADULLAH ERGİN PAYLAŞTI

Arınç'ın Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamayı AKP'li eski bakanlar Hüseyin Çelik ve Sadullah Ergin de Twitter hesabından paylaştı.

Sadullah Ergin'in ayrıca, Hüseyin Çelik'in AKP'den istifa ettiğine dair tweet'ini de "retweet" yaparak paylaştığı görüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı