AKP'de son 'çatlak ses'!

AKP'de son 'çatlak ses'!

Son dönemde yaptığı çıkışlarla gündeme gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya yönelik eleştirilerinin ardından şimdi de Diyanet İşleri’ne yaptığı çağrıyla konuşuluyor.
 
Vali Mutlu’nun duruşma salonuna sanık yakınları da dahil hiç kimsenin alınmayacağını ve Silivri'de toplanmaların kanunsuz sayılacağını söylemesinin ardından Mehmet Ali Şahin’den “Bu Sayın Vali’nin işi değildir, mahkemelerin işidir.” tepkisi gelmişti. 
 
Şahin bugün de sakal-ı şerif ziyaretlerini eleştirdi. "Peygamberimiz vefatından sonra asırlar sonra, kendi sakalından olduğu iddia edilen o kıllara böyle bir saygı gösterileceğini bilseydi kesinlikle yasaklardı" diyen Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı’na Sakal-ı Şerif’in Hazreti Muhammed’e ait olup olmadığını araştırması için çağrıda bulundu.
 
Ancak Şahin’in atladığı bir nokta var ki; Sakal-ı Şerif ziyaretleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize ediliyor. Hatta Diyanet’in sitesinde Türkiye Geneli  2013 yılı ramazan ayında sakal-ı şerif ziyareti yapılacak camilerin listesi bulunuyor.
 
Bu durumda akla iki soru geliyor, ya Mehmet Ali Şahin’in bu organizasyondan haberi yok; ya da Diyanet İşleri tarafından organize edildiğini biliyor ancak Diyanet’in Hazreti Muhammed’e ait olup olmadığından emin olmadığı sakal-ı şerifi ziyarete açabileceğine ihtimal veriyor.
 
Şimdi Diyanet İşleri’nin konuyla ilgili vereceği cevap bekleniyor.