AKP'de Şok İstifa

AKP'de Şok İstifa

AKP'DE BAŞKAN İSTİFASI
 
HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Büyükçiftlik Beldesi'nin Ak Partili Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, partisinden istifa etti.

GEREKÇESİNİ AÇIKLAMADI
 
 Büyükçiftlik Belediye Başkanlığı'na 1994-2003 yılları arasında 2 dönem Doğruyol Partisi, son 2 dönemde de Ak Parti'den seçilen Rüstem Zeydan, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Zeydan, "İki dönem Doğru Yol Partisi'nden seçilerek Belediye Başkanlığı yaptım. 2 dönemdir de Ak Parti'den seçildim. Ak Parti'den bugün itibariyle istifa ettim. İstifa dilekçemi Ak Parti Yüksekova İlçe teşkilatına verdim. İstifamın gerekçesiyle ilgili daha sonra basın toplantısı düzenleyeceğim" dedi

DEMİRTAŞ'I TÖRENLE KARŞILAMIŞ VE UĞURLAMIŞTI

AKP'den istifa eden Belediye Başkanı Zeydan yakın bir tarihte ilçeyi ziyaret eden BDP eş başkanı selahattin Demirtaş'ı büyük bir kalabalıkla karşılamış, ziyaretin bitmesi ardından ise bizzat uğurlamıştı. Bölgeye yaptığı ziyaret sırasında köyleri ziyaret eden Selahattin Demirtaş, Büyükçiftlik belediyesi önüne geldiğinde istifa eden AKP'li Belediye Başkanı Rüştü Zeydan ve çalışanlar tarafından çoşkulu bir şekilde karşılanmış, yaptığı kısa konuşmanın ardından, kalabalıklar tarafından sloganlar eşliğinde uğurlanmıştı. İstifa eden Zeydan'ın BDP'ye geçeceği konuşuluyor.