AKP'DE ŞOK iSTİFA

AKP'DE ŞOK iSTİFA

Güç kuvvet yerinde kullanılırsa, adaletli olur. Yerinde kullanılamazsa zulüm olur.

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir görevinden istifa etti, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ı ağır dille suçladı. Demir yaptığı açıklamada, "Başbakan Yardımcımızın, Kırıkkale teşkilatına ve emeği geçenlere zulüm ettiğini düşünüyorum ve hakkımı da kendisine helal etmiyorum" dedi.
Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir ile birlikte İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Tülay İğde, Gençlik Kolları Başkanı Ferit Oluk ve yönetim kurulu üyeleri de görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar. :asın toplantısı yapan Mehmet Demir, "Teşkilat ilkelerine, parti tüzük ve iç yönetmeliğine uygun ve uyumlu çalıştığımızı düşündüğümüz partideki il başkanlığı görevinden görünen lüzum üzerine istifa ettim. Güç yerinde kullanılırsa adil olur. Aksi halde zulüm olur. Partimize koşulsuz hizmet eden ve bu teşkilata reva görülen bu zulmün sahiplerini de Allah'a havale ediyorum" dedi.

Açıklamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Kırıkkale il örgütünde birlikte çalıştığı arkadaşlarına teşekkür eden Mehmet Demir, "Biz bu görevi 2010 yılının sonunda aldığımızda, gazete bayisinden tutun da kırtasiyecisine kadar lokantacısına kadar bu parti borç içerisindeydi. Ama bugün itibariyle biz 1 yıllık kiramızı ödemişiz, hiçbir kuruma yada şahsa borcumuz yoktur" dedi.

Mehmet Demir, Ak Parti'yi Kırıkkale'de bir adım değil, aldıkları yerden on adım ileriye taşıdıklarını belirttiği açıklamasında, Beşir Atalay'ı şu ifadelerde eleştirdi:

"Şunu da özellikle belirtmekte yarar görüyorum. Genel merkezimiz bir uyumdan bahsetti. Allah'a şükür bir eksiğimiz yok. Başbakan Yardımcımızın bu son dönemdeki girişimlerinden dolayı biz istifa etmek durumunda kaldık. Ama şunu burada belirtmeden geçemeyeceğim. Güç kuvvet yerinde kullanılırsa, adaletli olur. Yerinde kullanılamazsa zulüm olur. Ben Sayın Başbakan Yardımcımızın Kırıkkale teşkilatına ve emeği geçenlere zulüm ettiğini düşünüyorum. Ve hakkımı da kendisine helal etmiyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı