AKP'de skandalın ardından ilk istifa

AKP'de skandalın ardından ilk istifa

"Sahte üye" skandalının patlak verdiği Yozgat'ta AKP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen, yönetim kurulu üyeleriyle görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Parti il binasında basın toplantısı düzenleyen Mustafa Türkmen, 7 yıldır sürdürdüğü AKP Yozgat Merkez İlçe Başkanlığı görevini bıraktığını söyledi.

Kendi istekleriyle yönetim olarak istifa ettiklerini belirten Türkmen, şunları kaydetti: "Sürekli yanımda olan çok değerli yönetim kurulu üyelerime ve benden desteğini esirgemeyen dava arkadaşlarıma vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da her konuda teşkilatımın yanında olacağımı Sayın Başbakanımızın gücüne güç katma adına teşkilatımızın hangi kademesinde olursa olsun bir nefer olarak hizmetten kaçınmayacağımı, AKP ruhuna eskisinden daha çok sahip çıkacağımı beyan eder, saygılar sunarım."

“GÖREVİMİZİ YAPAMADIĞIMIZ İÇİN...”

Bir gazetecinin istifasının gerekçesini sorması üzerine Türkmen "Görevimizi tam manasıyla yapamadığımızdan dolayı. İnşallah bundan sonraki gelecek yönetim bizim kaldığımız yerden devam eder, daha başarılı olur" dedi.

"HATAMIZI BÖYLE ÖDÜYORUZ"

İstifanın CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan'ın AKP'ye "sahte üye" yapılmasıyla ilgili olup olmadığı yönündeki soruya karşılık Türkmen "Sahte üyelik değil, sehven yapılmış bir hata ve hatamızı da istifa etmekle ödüyoruz" diye konuştu.

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, kendisinden habersiz AKP'ye üye yapıldığı gerekçesiyle Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunmuştu.