AKP'de Skandala Hapis Cezası

AKP'de Skandala Hapis Cezası

AKP'NİN SAHTE ÜYE SKANDALI YİNE TESCİLLENDİ

AKP teşkilatının partiye sahte üye kaydı yapması skandalına yeni bir halka daha eklendi. Türkiye'nin tüm bölgesinde ortaya çıkan AKP ye sahte üye yapılması iddialrından biri daha AKP'li ilçe yöneticilerine verilen hapis cezası ile tescillenmiş oldu. Bu güne kadar bir çok bölgede CHP'li BDP'li parti üyelerinden başka Sol gazetesi muhabirinin bile AKP'ye sahte üye yapıldığı tespit edilmiş ve gazetelerde haber olmuştu. Daha önce de sahte üye yaptıkları nedeni ile bazı AKP'li örgüt yöneticileride ceza almış bazı tespitler ise dava açılmadan üzeri kapatılmıştı. Skandalın son halkası ise Bilecik'ten.

AKP'Lİ YÖNETİCİLERE HAPİS CEZASI


BİLECİK'te iş başvuru formu dolduran Meral Tatar'ı haberi olmadan partilerine üye yaptıkları iddiasıyla yargılanan AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım ile ilçe sekreteri Nagihan Pire 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
 Mahkeme, sanıklara verilen cezalarda hükmün açıklamasının geri bırakılmasına karar verdi.
 
İŞ BULMA BAHANESİ İLE SAHTE ÜYE KAYDI
 
İşsiz Meral Tatar, bir süre önce AK Parti Bilecik Merkez İlçe teşkilatına giderek burada kendisine verilen iş başvuru formunu doldurdu. Tatar, daha sonra bir internet sitesinde AK Parti'ye üye olduğunu öğrendi. İsteği dışında ve haberi olmadan kendisinin partiye üye yapıldığını söyleyen Meral Tatar, cumhuriyet savcılığına başvurarak şikayetçi oldu.
 
Şikayet üzerine AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım ile ilçe sekreteri Nagihan Pire hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Siyasi partiler kanununa muhalefet' suçundan dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Serkan Yıldırım ile Nagihan Pire, önceki gün yapılan duruşmada suçsuz olduklarını öne sürdü. Sanıkların avukatı Recep Akay da müvekkillerinin beratini isteyerek, şöyle yedi:
 
"İlgili partinin Türkiye genelinde yaklaşık 8 milyon'unun üzerinde, Bilecik merkez ilçede de 6 bin'in üzerinde üyesi vardır. Bu nedenle, kişinin üye olmasıyla ilgili partiye herhangi bir şey kazandırmaz, aksine müşteki bu durumdan kazancı olur. Bu nedenden dolayı müştekinin beyanlarını kabul etmiyoruz ve müvekkillerimin beratini talep ediyoruz."
 
Sanıklardan şikayetçi olan Meral Tatar ise, "Ben kesinlikle olay günü üyelik formunu doldurmadım, ayrıca kimliğimi de hiçbir şekilde sunmadım. Üyelik formunda benim kimlik bilgilerimin kullanılması kanaatimce sahtecilik suçunu da oluşturur. Şikayetçiyim, sanıkların cezalandırılmasını istiyorum" dedi.
 
HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI
 
Bilecik Asliye Caza Mahkemesi, Serkan Yıldırım ve Nagihan Pire'yi 'Siyasi partiler kanununa muhalefet' suçundan önce 1'er yıl hapis cezasına çarptırdı, ardından sanıkların daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmadıklarını göz önünde bulundurarak cezayı 10'ar aya indirdi. Mahkeme, sanıklara verilen cezalarda hükmün açıklamasının geri bırakılmasına, CMK 231/8 maddesi gereğince de 5 yıllık denetim süresine tabi tutulmalarına karar verdi.