AKP'DE MELİH GÖKÇEK'E LİSTE DEPREMİ

AKP'DE MELİH GÖKÇEK'E LİSTE DEPREMİ

Akp sonrası muhtemel yargılanma olayları için oğlunu milletvekili yaparak dokunulmazlık sağlamak istediği iddia edilen Melih Gökçek'e büyük şok

Ak Parti 7 Haziran seçimleri için aday listesini YSK'ya sundu.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, hayatını kaybeden kayınpederi İbrahim Emeksiz'in Zonguldak Çaycuma'da kılınan cenaze namazına aday listesi çalışmaları nedeniyle katılamadı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek hakkında söylediklerini değerlendirmesi istenen Şentop, "Sadece akrabalık ilişkileri üzerinden değerlendirmemek lazım konuyu. Bir insan gerekli nitelikleri taşıyorsa siyasi hakkı başvuru yapabilir seçilme hakkı için. Üst kurulda temel bir ilke kararı belirledik. Bu karar çerçevesinde yakın akrabalık ilişkileri içerisinde adaylık müracaatı yapan arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi listeye koymadık. Bu bir başka arkadaşımızın ricası, hatırı için olmuş bir şey değil. Tamamen bir prensip kararının gereği olarak oldu. Buna takılan herkes, bu şekilde listeye alınmadı. Osman Gökçek listede değil" dedi. 

Şentop, "Oranlara baktığımızda hakikaten çok büyük gayret gösteren vefakar, cefakar milletvekili arkadaşlarımızın çok dha büyük bir oranda değerlendirildiğini ifade edebiliriz. Adaylara başarılar diliyoruz" dedi. 

"15 NİSAN'DA ADAY TANITIM TOPLANTISI YAPACAĞIZ"

Şentop, "15 Nisan'da aday tanıtım toplantısı yapacağız seçim beyannamemizi paylaşacağız" dedi.

"BİR BAŞKA ARKADAŞIMIZIN RİCASI İÇİN DEĞİL PRENSİP KARARI GEREĞİ OSMAN GÖKÇEK LİSTEDE DEĞİL"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek hakkında söylediklerini değerlendirmesi istenen Şentop, "Listelerle ilgili bilgi alınacak. Bu konuda başvurular oldu. Sadece akrabalık ilişkileri üzerinden değerlendirmemek lazım konuyu. Bir insan gerekli nitelikleri taşıyorsa siyasi hakkı başvuru yapabilir seçilme hakkı için. Üst kurulda temel bir ilke kararı belirledik. Bu karar çerçevesinde yakın akrabalık ilişkileri içerisinde adaylık müracaatı yapan arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi listeye koymadık. Bu bir başka arkadaşımızın ricası, hatırı için olmuş bir şey değil. Tamamen bir prensip kararının gereği olarak oldu. Listelerde değerlendirmedik. Buna takılan herkes, bu şekilde listeye alınmadı. Osman Gökçek listede değil" diye konuştu. 

"MÜDAHALE VAR MI? BÖYLE BAKARSANIZ GENİŞ MANADA EVET DENEBİLİR. AMA LİSTEYİ İNCELEMEK ANLAMINDA DEĞİL" 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın listeyi daha önceden gördüğü müdahale ettiği iddialarını değerlendirmesi istenen Şentop, "Sayın Cumhurbaşkanımız partimizin kurucu genel başkanıdır. Partimizin işleyişi ve bir çok konu onun genel başkanlığı zamanında ortaya çıkmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ayrıca listeleri görmesi, incelemesi bir şeye gerek yok. Onun koyduğu ilkeler çerçevesinde siyaset yapan bir siyasi hareketiz. Müdahale var mı? böyle bakarsanız geniş manada evet denebilir. Ama listeyi görmek, incelemek anlamında değil kesinlikle" açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı