AKP'de kılıçlar çekildi

AKP'de kılıçlar çekildi

AKP'de referandum sonrası beklenen sonucu alamayan "Reisçi yazarların " Gül ve çevresine başlattığı linç operasyonunda işler karışmaya başladı.

"Evet " cephesinin sonuçlarında şaibe iddialarına rağmen büyük oranda oy kaybettiğinin ortaya çıkması sonrası AKP'de başlayan tasfiye iddialarında her geçen gün yeni gelişmeler oluyor. AKP'de ki "kol kırılır yen içerisinde kalır " geleneğini rafa kaldıran tartışmaların tozu dumanı yavaş yavaş dağılıyor. Taraflar netleşiyor. Kavga artık iamalr ile değil açıktan hedefler gösterilerek devam ediyor.

HEDEFLER VE SUÇLAYANLARIN TARAFLARI NETLEŞMEYE BAŞLADI

Hedefler ve suçlayanlar netleştikçe kavganın Abdullah Gül , Aınç ve Davutoğlu'nunda bulunduğu eski ağır toplara yönelik aşındırma amacı taşıdığı kesinleşmeye başladı. Reisçiler olarak bilinen Erdoğan'a yakın yazarların başlattığı ve sosyal medyada trol olarak nitelendirilen hesapların destek verdiği linç kanpayasında işler giderek karışmaya başladı. İşte ayrıntılar

AKP'de "temizlik" kavgası başladı.Sol'da yer alan bir habere göre, referandumun ardından artan tasfiye iddialarına ilişkin bir yazı kaleme alan Karar yazarı Mehmet Ocaktan, "AK Parti’nin etrafında İsrailvari yasa dışı yerleşimlerde bulunan bir güruh, referandum sonuçlarının kendileri açısından bir alarm niteliği taşıdığının farkına vardığı için biraz dellenmiş durumdalar" dedi.

GÜL ERDOĞAN AYRIŞMASI

AKP'de referandum sonrası başlayan "temizlik" tartışmalarına Karar yazarı Mehmet Ocaktan da eklendi. Abdullah Gül ile birlikte hareket ettiği konuşulan Davutoğlu, Arınç ve diğerlerine yakın Karar  Gazetesi tartışmanın diğer tarafında dikkat çekmeye başladı.

AKP'de 2011'den bu yana ortak aklın sağlıklı işlemediğini belirten Ocaktan, "AK Parti’de şimdi bir ‘temizlik’ harekatından söz ediliyor. Hiç kuşkusuz referandumdan kıl payı ‘evet’ çıkması, çok doğal olarak bir iç muhasebeyi zorunlu hale getirmiştir. Ama eğer bir temizlikten söz ediliyorsa, o zaman farklı bir algı mekanizması işliyor demektir" dedi.

"İSRAİLVARİ" KELİMESİ DİKKAT ÇEKTİ

"Nitekim epey bir süredir AK Parti’nin etrafında İsrailvari yasa dışı yerleşimlerde bulunan bir güruh, referandum sonuçlarının kendileri açısından bir alarm niteliği taşıdığının farkına vardığı için biraz dellenmiş durumdalar. O kadar tedirginler ki, normal muhakeme yeteneklerini bile kaybetmiş durumdalar" diyen Ocaktan, şu ifadeleri kullandı:

"Bu yüzden de kafadan AK Parti’deki dindarları hedef almış bulunuyorlar. Şu ifadeler, kimlerin AK Parti’de nasıl bir temizlik istediğinin en önemli göstergesidir: 'Artık AK Parti’nin bu radikal İslamcılarla da, yani bu Mavi Marmara’daki manyak tipler, yani kafadan İsrail düşmanı, kafadan Batı düşmanı, kafadan her şeye düşman tipler var, bunlarla da yolların ayrılması lazım.'

AKP ADINA TEMİZLİK İŞİNE SOYUNANLAR

Bundan sonraki sürçte AK Parti’nin kendi iç mekanizması nasıl işler bilemem ama, durumdan vazife çıkararak AK Parti adına temizlik işine soyunanların genlerindeki ‘FETÖ yazılımı’yla hareket ettikleri muhakkak. Çünkü tıpkı FETÖ’cülerin yaptığı gibi, başından itibaren AK Parti’nin misyonuna ortak olmuş, Tayyip Erdoğan’la birlikte elini taşın altına koymuş ne kadar isim varsa hemen hepsini itibarsızlaştırmak için planlı bir karalama kampanyası yürütüyorlar. Bu konuda ilk hedefe oturttukları isimler ise Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu...

AK Parti’nin genleriyle oynama işinde ortalara dökülen bu güruhun arkasında hangi akıl varsa, anlaşıldığı kadarıyla şu günlerde biraz çaresiz durumda oldukları muhakkak. Bu çaresizlik yüzünden de züccaciyeci dükkanına girmiş fil gibi etrafı kırıp dökerek ilerliyorlar."

100x50.pngtwitter-100x-50-001.jpg

İlgili Haberler