AKP'de Kazan Kaynıyor

AKP'de Kazan Kaynıyor

AKP karışıyor.

 

AK PARTİDE YOLSUZLUĞA İTİRAZLAR BAŞLADI


17 Aralık Yolsuzluk Soruşturması depreminin ardından gelen tepkilere AKP içinden sesini yükseltenlerde katılmaya başladı. Alışılmışlıüın dışında her skandalda sessiz kalan AKP'li milletvekili ve tabanın muhtelif isimleri bu sefer suskunluklarını bozup eleştirilerini dillendirmeye başladı. Peşe peşe gelen açıklamalarda sadece "Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu yorumları yapılmıyor. Artık AKP Erdoğan'ın geleceğini de konuşmaya başladı.

AK Parti’nin hukukçu milletvekillerinden Erdal Kalkan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına destek verdi. ‘Adlî Kolluk Yönetmeliği’nde yapılan değişikliği de eleştirdi: “Değiştirilen Adli Kolluk Yönetmeliği; CMUK’a, AB müktesebatına ve yargı bağımsızlığına aykırıdır. Yürütme, yargının amiri yapılmıştır.”dedi. Zaman'da yer alan haberin devamı şöyle.


HIRSIZLIĞIN ÖRTBAS EDİLBESİ BİZE YAKIŞMAZ


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca düzenlenen Cumhuriyet’in en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin hükümetin tavrı, AK Partili vekilleri de rahatsız etmeye başladı. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan sonra AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan da soruşturmaya destek verdi. Konuyu Twitter hesabından değerlendiren Kalkan, olayın sadece ‘siyasi bir operasyon, uluslararası bir komplo’ gibi algılanmasının doğru olmadığını şu cümlelerle anlattı: “Haksızlığın, yolsuzluğun, hırsızlığın savunulması, korunması, örtbas edilmesi ve cezasız bırakılması bize yakışmaz. Yola devam. Ortada bir yolsuzluk, hırsızlık varsa ve beytülmal soyuluyorsa ve sessiz kalınıyorsa, gerisi sadece teferruattır.”


YÜRÜTME YARGININ AMİRİ YAPILMIŞTIR


    Erdal Kalkan’ın gündeminde, ‘Adlî Kolluk Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’te yapılan değişiklik de vardı. Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın ortaklaşa hazırladığı yönetmelik değişikliğine göre, Emniyet ve Jandarma kolluk amirlerine adli olayları mülki idare amirine bildirme zorunluluğu getirildi. Kalkan, Resmî Gazete’de dün yayımlanarak yürürlüğe giren değişikliği, “Değiştirilen Adli Kolluk Yönetmeliği; CMUK’a, AB müktesebatına ve yargı bağımsızlığına aykırıdır. Çünkü yürütme, yargının amiri yapılmıştır.” diyerek eleştirdi. Erdal Kalkan’ın eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili attığı tweet’leri de paylaştığı görüldü. Günay, söz konusu tweet’lerde şu ifadeleri kullanmıştı: “Önce, adı iddialara karışanlar soruşturmanın sağlığı için istifa etmeliydi. Hakkında takip yapılan kişinin, operasyon sürerken emniyette tayin yapması soruşturmaya müdahaledir; affedilmez hukuk ihlâli ve suçtur.”


BAL: HUKUK DEVLETİ ORTADAN KALKIYOR


  Öte yandan AK Parti’den istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal da söz konusu yönetmelik değişikliğine tepki gösterdi. Konuyu Twitter hesabında değerlendiren Bal, “Değişiklik hukuk devletinin ortadan kalkmasına neden olur. Demokrasiyi sandıktan ibaret zanneden, hukuku, medyayı, ayakbağı gören bir zihniyetle karşı karşıyayız. Hayret çok büyük yolsuzluk iddiası var. Devletin üst kademelerine kadar ulaşmış. Deliller var. Fakat hâlâ din, iman, maneviyat sömürüsü devam ediyor.” dedi.


ERDOĞAN'IN YERİNE GELECEK İSİMLER TARTIŞMASI DA BAŞLADI


17 Aralık Operasyonunun ardından, AKP içinden yükselen sesler sadece yolsuzluk konularını tartışmıyor. Erdoğan'ın geleceği de tartışılmaya başlandı. 


AK Parti Karabük Belediye Başkanı Adayı Mehmet Ceylan, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması durumunda, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in partinin genel başkanı ve başbakan olması ihtimalinin büyük olduğunu iddia etti.
 
Başkan adaylığından önce Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevinde bulunan Mehmet Ceylan, Karabük Öğretmen Evi'nde basın toplantısı düzenleyerek projelerini açıkladı. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Ceylan, bir gazetecinin Mehmet Ali Şahin'in olası yeni kabinede bakan olma durumu olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine, "Yerel basında değerli büyüğümüz Mehmet Ali Şahin’in yeni oluşacak kabinede muhtemel bir bakanlık konusu gündeme getiriliyor. Ben ihtimal vermiyorum. Ben daha büyük beklentiler içerisindeyim. Mehmet Ali Şahin bakanlık yapmış bir insan. Devlet bakanlığı yapmış, Adalet Bakanlığı yapmış onun ötesinde TBMM Başkanlığı yapmış, Türkiye’nin iki numaralı koltuğuna oturmuş bir insan. Dolayısıyla da bu aşamadan sonra ondan daha fazla görevler bekliyoruz. Muhtemelen de olacaktır büyük ihtimalle" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı