AKP'de kavga sertleşiyor; O dosya yeniden gündemde

AKP'de kavga sertleşiyor; O dosya yeniden gündemde

AKP'de referandum başarısızlığı kavgası çok sert geçeceğe benziyor, bu günde AKP sever medyada Davutoğlu'nu koltuğundan eden o dosya tekrar açıldı.

Referandum sonuçlarında şaibe tartışmalarını bir tarafa bırakıp Evet cephesinin kazandığı varsayılsa bie AKP geleceğine damga vuracak gelişmeler yaşanıyor. Kesin sonuçlar henüz yayınlanmadı ama AKP destekçisi medyada büyük bir kavganın ilk işaretleri verilmeye başlandı.

Dün AKP'de olup biteni önceden yazan Abdülkadir Selvi'nin Melih  Gökçek ve Kadir Topbaş'ın hedefte olduğunu yazması ardından, Topbaş açıklama yapmış ve tekrar aday olmayacağını duyurmuştu. Bu gün ise kavgaya Davutoğlu üzerinden devam ediliyor. Listeler yayınlanıyor, ağır suçlamalar yapılıyor. Kısacası AKP'de taşlar yerinden oynuyor. İşte bu günün polemikleri.

PELİKAN DOSYASI GÜNDEMDE

Davutoğlu'na yakın isimlerin kurduğu Karar gazetesinin yazarlarında olan Hakan Albayrak, "Ak Parti'nin radikal İslamcılarla, Mavi Marmara'daki manyak tiplerle yolunu ayırması lazım" diyen Cem Küçük'e "Pelikan dosyası" üzerinden yanıt verdi.

Davutoğlu'nun tasfiye sürecince kullanılan "Pelikan dosyası"na atıf yapan Albayrak, "O televizyon yorumcusunun tavrını ‘anti İslamcı’ Pelikan projesinden ayrı görmüyorum. 

AĞIR SÖZLER

Proje: 'Bu İslami midir, ahlaki midir, meşru mudur, doğru mudur?' diye sorup duran 'İslamcılar'dan kurtulup rahatça at koşturabilmek ve ilke namına ne varsa rahatça çiğneyip geçmek…" ifadelerini kullandı.

Albayrak'ın yazısından bir bölüm şöyle:

ÖZÜR DİLEDİ AMA

Gelen tepkiler üzerine Twitter vasıtasıyla Mavi Marmara camiasından özür diledi; ama hemen ardından “İsrail’le normalleşme olduğunda kimi grupların Cumhurbaşkanımıza saldırma hakkı yoktur” gibi tweetler atarak o manyak tiplere (!) karşı yeniden taarruza geçti.

KOCA BİR PELİKAN DÜZENİ VAR ARKASINDA

Cumhurbaşkanımızın itibarını öne sürerek saldırma fikri pek parlak.
Gördüğü tepkiler Mavi Marmara camiasına “manyak tipler” demesiyle alâkalı olduğu halde konuyu Ahmet Davutoğlu’na getirip oradan yürümeyi tercih etmesi, “Davutoğlu’nun hayalci politikaları hem ülkemize hem alem-i İslam’a kaybettirdi. Artık gerçekçi bir dış politika hattında yürüyeceğiz” gibi tweetler atması da akıllıca.
Cumhurbaşkanımızı savunan ve Davutoğlu’nu eleştiren adama kim ne yapabilir? Koca bir Pelikan düzeni var arkasında!

PELİKAN DOSYASI NEDİR

2016 Mayıs ayında, Pelikan Dosyası" isimli bir blogda "Selam Olsun!" başlığı ile yayınlanan uzun bir yazı gündemi adeta esir aldı. 

DAVUTOĞLU BU DOSYA İLE GİTMİŞTİ

Yazıda, Davutoğlu ve Erdoğan arasında uzun zamandır yaşandığı iddia edilen "çatışma" "fikir ayrılıkları" gibi konular üzerine "bilgiler" paylaşılıyordu.

Yazı kısa sürede Twitter'ın gündemine oturdu. Binlerce kullanıcı konu ile ilgili paylaşımlarda bulundu.

DOSYANIN HEDEFİ KİMDİ

İşte dosyada yazanların bir kısmı:

"Hocanın ekibi yeterince konuştu. Hocalarıyla beraber yeterince ortalığı karıştırdı. Biraz da biz konuşalım mı? Biraz da, REİS için canını feda edecekler konuşsun mu Çok az kişi aslında neler olduğunu biliyor. Kabus gibi. Hani çığlık atarsınız da kimse duymaz ya.. İşte öyle bir şey. Hani herkesin ortasında cinayet işlenir de kimse aldırmaz ya.. İşte öyle. Yani benim hissettiklerim öyle. Her şey ortada, ama gören yok. İnsanlar uyumak yerine, sırf ortada olanı görmeyi başarabilselerdi, benim bu yazıyı yazmama gerek kalmazdı… Buradan çığlık atıyorum. Duyun artık: Hanımlar! Beyler! Burası dehşet bir ülke. Hiçbir şeyin yüzeysel bir bakışla görülemeyeceği bir ülke. Üzerinde tüm süper güçlerin satranç oynadığı bir ülke. 

Öyle Ergenokun'u pasifleştirmekle, paraleli tırstırmakla falan, bir günde güllük gülistanlık olacak bir ülke değil. Bir haini def etseniz, yerine hemen yenisini getirirler. Öyle kolay kolay, bizi bize bırakmazlar. İcabında bizden olanları bile bize karşı hale getirirler. Onun için gözlerinizi dört açın! Etrafınızda ne oluyor, şöyle bir bakın. Ama iyi bakın. Yüzeysel bakmayın. Ve görün benim gördüklerimi. Şimdi biraz da siz çatlayın: Temayül yoklamalarında 1. Gül, 2. Yıldırım, 3. Davutoğlu çıktı. Buna rağmen REİS hocayı parti başkanı yaptı....

DAVUTOĞLU'NA AĞIR SUÇLAMALAR

... Sonuç: hoca ile REİS arasındaki hikaye basit bir ihtiras hikayesi değildir. Çünkü hoca kendi ihtiraslarının peşinden koşabilmek için, REİS karşıtı, ve dolayısıyla REİS'i destekleyen halkın karşıtı kim varsa, onunla işbirliği kurma yoluna gitmiştir. Küresel güçlerin ülkemizdeki satrancında vezir görüntüsüne sahip basit bir piyon olmayı kabul etmiştir. Kavga budur. Kaybedeni de bellidir!"

 KİMİN YAZDIĞI BELLİ DEĞİL

Öte yandan, yazıyı kimin kaleme aldığı ise bilinmiyor. Erdoğan taraftarı bir "kalem" olduğu dikkat çeken yazıyı kimin yazdığına dair fikirleri üretiliyor.

Ayrıca bazı yazarlar da konu ile ilgili paylaşımalrda bulundu. Fatih Tezcan, Pelikan'ın kendisi olmadığını ifade etti.

100x50.pngtwitter-100x-50-001.jpg

İlgili Haberler