AKP'DE KARGAŞA BAŞLADI

AKP'DE KARGAŞA BAŞLADI

Hükümet sözcüsü Arınç'a başbakan siyasi baş danışmanı sıfastı ile verilen yanıt oldukça ağır.

Dışa yansıtılmamaya büyük özen gösterilse de AKP içerisinde son zamanlarda büyük kaynama olduğu, çeşitli şekillerde göze çarpıyor. İlk belirti ülke çapında il örgütlerinden neredeyse hergün bir yenisi gelen istifa haberleri. Bunların yanı sıra cumhuriyet sitesinde yer alan bir habere göre, AKP nin en ağır topları arasında da ciddi çatışmaların başladına işaret ediyor. Hükümet sözcüsü Arınç'a başbakan siyasi baş danışmanı sıfastı ile verilen yanıt oldukça ağır.

ERDOĞAN YANIT GÖREVİNİ DANIŞMANINA MI VERDİ

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bazı milletvekillerine yönelik, "Tecrübesiz buluyorum gıybet yapıyorlar" açıklamalarına yanıt Başbakan Erdoğan'a en yakın isimden geldi. Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, "Gıybet ulvi amaç taşıyan bir kişinin karakterinde yer bulamaz" dedi. Akdoğan'ın "En son üye, ilk günkü üye kadar AKPlidir" ifadeleri de dikkat çekti.

ARINÇ NE DEMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, isim vermeden bazı AKPli milletvekillerini, "Çok tecrübesiz buluyorum bunları, çok gıybet yapıyorlar bunlar. Bir elinden tutulup milletvekili yapılmış arkadaşlar da olsa, bu işe çok karışmayın kimsenin ismi üzerinden siyaset üretmeyin kulis yapmayın" diye eleştirmiş, cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken partinin başına geçecek olası isimler üzerinden kulis yapmakla suçlamıştı.

Arınç'ın bu eleştirilerine yanıt Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'dan geldi. Akdoğan, Star gazetesinde kaleme aldığı köşe yazısında, "AKP içinde lobicilik, kulisçilik, ekipçilik yapılmaz" dedi. Akdoğan, yazısında şu ifadeleri kullandı:

YAPAN KENDİ KAYBEDER

"Kin, hırs, ayak oyunu, yalan, gıybet ulvi amaç taşıyan bir kişinin karakterinde yer bulamaz. Kardeşlik, muhabbet, samimiyet, gönül alma, tevazu, hoş görme, kendini öne çıkarmama ulvi amaç taşıyan dava adamlarının temel özelliklerindendir. AKPnin her bir neferi siyaseti ahlakla, erdemle, edep ve nezaketle yapmaya gayret gösterir. AKP içinde lobicilik, kulisçilik, ekipçilik yapılmaz, yapan kendi kaybeder."

AKP İÇİNDE AĞALIK YOKTUR

Bülent Arınç'ın, "Bilin ki biz AKP'yi sokakta bulmadık bu parti bir karar verecekse bunu böyle çoluk çocuk işine bırakmayız" sözlerine de yanıt veren Yalçın Akdoğan, "En son üye ilk gün üye olan kadar AKPlidir" diye yazdı ve ekledi:

"13 yıldır bu hareketin hangi kademesinde olursa olsun her bir partili, isterse mahalle/sokak temsilcisi olsun bu büyük hareketin geleceğinde söz sahibidir, bu partinin herkes kadar gerçek sahibidir. AKP içinde kast sistemi, ağabeylik sistemi, ağalık sistemi yoktur. En son üye, ilk günkü üye kadar AKPlidir. En düşük makamdaki kişi, yüksek makamdaki kişi kadar, en genci en yaşlısı kadar değerlidir, saygındır."

Kaynak:Haber Kaynağı