AKP'de istifalar Sürüyor

AKP'de istifalar Sürüyor

AKP DE TOPLU İSTİFALAR BAŞLADI

Ferit DEMİR
 
AK Parti Tunceli Koordinatörü Siirt Milletvekili Osman Ören ile görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği doğrultusunda il yönetimi, merkez ve 7 ilçe teşkilatı görevlerinden istifa etti. Bugün Tunceli'ye gelen Milletvekili Osman Ören, il başkanlığına giderek partili yöneticilerin istifalarını elden aldıktan sonra Ankara'ya döndü.
 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ak Parti'nin istifa eden Tunceli İl Başkanı Veli Suroğlu, bugün itibarıyla Tunceli teşkilatının istifa ettiğini, istifa dilekçelerinin de genel merkeze gönderildiğini belirterek, şunları söyledi:
 
"Ben ve merkez ilçe teşkilatı dahil, 7 ilçe başkanı ve yöneticileri istifa etti. Genel merkezimiz, istifa etmemizi istedi. Biz de kararlarına saygı duyduk ve teşkilat olarak istifa ettik. İstifalarımızı da koordinatör milletvekilimiz sayın Osman Ören'e teslim ettik. Partimizin daha da güçlenmesi için istifa ettim. Ben dahil bütün yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri yöneticilikten istifa ettiler. Biz istifalarımızı verdik, taktir bundan sonra artık kamuoyunun olacaktır. Ben AK Parti içinde kalmaya devam edeceğim ama partimizde yeni bir yapılanmaya gidileceği söylendi. İstifamız istendi, biz de bunun için istifa ettik. İstifamız konusunda çok fazla detaya girmek istemem, bu partinin iç işleyişi, parti daha da güçlensin diye istifa ettik."
 
SİNAN YERLİKAYA: HİZMETE HAZIRIM
 
Tunceli il başkanlığına, bir süre önce CHP'den istifa ederek Ak Parti'ye geçen Sinan Yerlikaya'nın getirileceği belirtiliyor. İl başkanlığına getirileceği konusundaki gelişmeleri değerlendiren Yerlikaya, "AK Parti için hizmet etmeye hazırım. Partimizin vereceği her türlü görevi layıki ile yerine getireceğim. AK Parti Tunceli örgütünde yeni bir yapılanmaya gidiliyor. Önümüzdeki hafta başında MYK toplantısında sanırım bir atama yapılacak. Şu anda çok fazla bir şey söylemek doğru değil. Partimiz beni o göreve layık görürse, tabi ki kabul ederim" diye konuştu.
 
ELEŞTİREN YANAR
Öte yandan, AKP Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, partisinin milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi ile birlikte yine aynı partiden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın icraat ve davranışlarını eleştiren konuşmasının kayıtlarının internette yayınlanması üzerine istifa etti.
 
Ak Parti Niğde İl Başkanı Özmen istifasının gerekçelerini kendisine ait iş yerinde basın toplantısı ile açıkladı. Özmen, "Yerel bir gazetede bir dost ortamında ilimize ve partimize daha iyi hizmet olması için sohbet yaparken maksadı aşan bazı sözlerim olmuştur. Bu konuşma gizlice kaydedilerek internet üzerinden yayınlanmıştır. Bu konuda Cumhuriyet Savcılığımıza gerekli müracaatlarda bulundum. Partimizin zarar görmemesi için yönetim kurulu ile birlikte istifa ediyorum" dedi.
 
'TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜM'
 
Görevden alındığına yönelik iddiaları cevaplayan Özmen, "Görevden alınmadım. Yönetim kurulu olarak arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bu ses kaydından sonra parti içinde bir huzursuzluk ortamı oluştu. Yerel seçimlerde başarılı olmak için bir fedakarlık yapmamız gerekirdi. Biz o fedakarlığı yaptık. Hizmet için yapılan bir konuşma. Herkes bir yerlerde konuşabilir. İnsanların bir arada konuştuklarını ses kaydına alıp kamuoyuna büyük bir meseleymiş gibi anlatılmasından ben üzgünüm. Böyle olmamalıydı. Tuzağa düşürüldüm" diye konuştu.
 
Sözkonusu konuşmalar video paylaşım sitesi YouTube'de yayınlanmış, kısa süre sonra mahkeme kararı ile kaldırılmıştı.