AKP’de istifa etmek yasaklandı!

AKP’de istifa etmek yasaklandı!

AKP'de istifa etmek isteyenlerin dilekçeleri işleme konmuyor

 İzmir’in Foça İlçesi’nde, Belediye Başkanlığı için Salih Keleş’in aday gösterilmesinin ardından AKP  ilçe örgütünde istifalar başladı. İstifa etmek isteyen üyelerden, ‘istifa başvurumuz sümen altı ediliyor’ açıklaması geldi.

AKP Foça Gençlik Kolları Kurucu Başkanı ve eski Teşkilat Başkanı olan, Foça Genç İşadamları Derneği (FOGİAD) Başkanı Altan Öztürk, dün 29 arkadaşı ile birlikte istifa dilekçelerini ilçe başkanlığına verdiklerini açıkladı.

Kendilerinden önce de istifaların olduğunu bildiklerini belirten Öztürk, bunların bazılarının kabul edilmediğini, bazıların ise işleme konmayarak sümen altında bekletildiğini iddia etti. Altan Öztürk, “Tercih edilen aday Foça’da ikamet bile etmiyor. Başarılı olacağı konusunda tereddüt içindeyiz. Aday olarak kabul etmiyoruz. Bu nedenle parti içinde kalmanın bir anlamının olmadığına inanarak istifa ettik. İstifalarımız sümen altı edilerek kamuoyunun tepkimizi öğrenmesi engelleniyor. Daha önce istifa dilekçelerini verenlerin olduğunu ve istifaların devam edeceğini de biliyoruz. Yolumuza başka bir parti ya da bağımsız adayla devam etme konusunda şimdilik bir kararımız yok. Zaman içinde bu konuyu aramızda değerlendireceğiz” dedi. (DHA)

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan da konuyla ilgili bir tweet atarak AKP’ye tepki gösterdi.

Sapan’ın tweeti şöyle:

“AKP’de partiden istifa etmek “genel merkezce” yasaklanmış. Çok güzel bir yol seçmişsiniz. Yoksa örgüt diye bir şey kalmayacak.”


Kaynak:Haber Kaynağı