AKP'DE İSTİFA DEPREMİ

AKP'DE İSTİFA DEPREMİ

Bakan yardımcısı istifa etti!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Murat Mercan görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Ak Parti'nin kurucu üyeleri arasında bulunan Murat Mercan, 23. dönem TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığını'da yürütmüştü. Murat Mercan, Bakan Yardımcılığı görevine Şubat 2012'de getirilmişti. Kabine değişince bakan yardımcılıklarının otomatikman düştüğünü ancak ardından atamaların tekrar yapıldığını belirten yetkililer, Mercan'ın yeniden görev almayı kabul etmediğini ve görevden ayrıldığını belirttiler.

MURAT MERCAN KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. ABD'de Florida Universitesi'nde doktorasini tamamlayarak Cleveland State ve Bilkent Universitelerinde ogretim uyeligi yapti. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu üyeliğinde bulundu. 22. Dönem ve 23. Dönem Eskişehir Milletvekili'dir. 22. Donem'de Avrupa Konseyi Parlamenterler Birligi Turk Delegasyonu baskanligini yuruttu. 23. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanlığını yürütmüştür. 3 Şubat 2012 tarihi itibariyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan yardımcılığına atanmıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı